pai mu tan

Toen we met het Theekamp begonnen, hebben we ons in eerste instantie helemaal gericht op kruiden en de daarmee te bereiden kruidenmixen. Na een tijdje zijn we rooibos en honeybush gaan integreren en werd ons assortiment verder aangevuld. Experimenterende met zwarte en groene thee viel onze keuze op earl grey als zwarte thee-variant en chunmee young hyson als basis groene thee. Voor alle vier basis theeën (rooibos, honeybush, earl grey en chunmee) hebben we ondertussen seizoensmixen gemaakt welke gretig aftrek kennen.

Graag wilden wij ons assortiment verder uitbreiden met basis witte thee: pai mu tan! Het betreft hier een duurdere en exclusievere basis thee en de tot nog toe gemaakte mixen hiervan geven een connaisseurs-gevoel: spannende mixen voor de kenner, liefhebber en diegenen die openstaan voor nieuwe thee-ervaringen.

pai mu tan (1)

Pai mu tan wordt gemaakt van jong blad met tip. De bladeren worden bijna niet gerold, waardoor er grote bladeren in je thee te vinden zullen zijn. Ook wordt deze witte thee licht gefermenteerd. Pai mu tan-thee heeft van zichzelf een heel mooi lichte, bijna gouden, kleur. De smaak is licht zuur en vooral ook heel zacht.

We hebben erg genoten van de proefsessies om deze thee te leren kennen. Tegelijkertijd moeten we er ook bij vermelden dat we enigszins gematigd zijn bij het drinken van deze thee: als we heel veel van dit witte wondertje achter elkaar dronken, kon er hoofdpijn ontstaan. (We hebben het dan over meer dan 3 grote mokken achter elkaar.) Deze gouden thee geeft ons een opbeurend gevoel. Wakker en alert, maar dan niet in de opgepompte manier van cafeïne of standaard theïne thee: witte thee geeft een heerlijk aanwezig en scherp gevoel zonder geforceerd over te komen.

witte zomermix

De mixen die we ermee maken, hebben allemaal schitterend lichte kleuren: de herfstmix lijkt een beetje een oranje gloed te hebben, de zomermix lijkt lichtgeel uit het glas te schijnen. De exclusieve sfeer die om witte thee bestaat, nodigt uit tot het gebruik van onconventionele kruiden. Wat te denken van sinaasappelschillen in de zomer variant? Of cranberries in de herfstmix?

witte herfstmix

Al sinds we begonnen zijn met Theekamp krijgen wij vragen over witte thee. Vanaf nu dus verkrijgbaar, zowel los als in verscheidene mixen. En we zijn heel benieuwd wat de witte theeliefhebbers van onze fijnproeversmixen vinden! We lezen je meningen en ervaringen graag!

Plaats je bestelling door een mailtje te sturen naar theekamp@gmail.com!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s