Theekrans: winter 2015

Terwijl de wind door kieren langs ramen en deuren giert, nodigen we je uit om met een lekkere kop warme thee onder een dekentje te kruipen en eens goed te gaan zitten voor een nieuwe Theekrans!

“Wij spammen niet”, dat is wat we altijd vertellen op de markten als mensen hun mailadres achterlaten voor de Theekrans. Wij sturen eens per kwartaal een nieuwsbrief de deur uit waarin we jullie graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen en de komende plannen. Omdat we dat gezellig vinden, omdat we het belangrijk vinden dat jullie weten wat je de komende tijd van ons mag verwachten, omdat de Theekransen jullie en ook onszelf een mooi overzicht geeft van de afgeronde projecten, omdat er altijd veel te vertellen valt met de schitterende ontwikkelingen die wij met onze webwinkel door maken. En bovenal omdat we dat zo gezellig vinden 🙂 Lees je mee?

Met het intreden van de winter verplaatst de aandacht en de energie. Daar waar de zomer en naherfst lange dagen kent en ons naar buiten lokt met heerlijke geuren, warme temperaturen en openheid is de winter juist de maand van meer naar binnen gericht, zowel praktisch als persoonlijk. Het wordt kouder en natter, de dagen worden enthousiast korter. Zo worden we uitgenodigd ons meer binnenshuis te begeven en middels kaarsen, sfeerverlichting, kerstbomen, versieringen en de behaaglijke verwarming of kachel warmte en geborgenheid te omarmen.
Winter is tevens de tijd van persoonlijk terugkijken. Jaarlijstjes maken van je favoriete boeken en nieuw ontdekte muziek, de balans opmaken van het afgelopen jaar: wat waren de plannen aan het begin van het jaar en in hoeverre zijn deze behaald? En na de jaarwisseling verplaatst de aandacht van terugkijken naar vooruitblikken: wat zijn de wensen en voornemens voor 2015?

Wij hopen dat iedereen met trots kan terugkijken op het afgelopen jaar en met frisse moed en haalbare doelen het nieuwe jaar mag starten. We proosten hier graag met je op: kies jij maar je favoriete thee en wij doen met je mee!

TERUGKIJKEN & VOORUITBLIKKEN

Als wij terugkijken op 2014 kunnen we dat alleen maar doen met tevreden knikjes en grote glimlachen. In 2014 konden we vieren dat Theekamp alweer 5 jaar bestaat! We zijn dit jaar dan ook begonnen met het opmaken van de balans van deze afgelopen jaren om te kunnen concluderen dat veel van de gestelde doelen behaald zijn, dat er een heleboel onverwachte en heel welkome verrassingen en uitbreidingen zijn geweest en dat we nog steeds met trots opereren vanuit de visie die wij 5 jaar geleden uitgedacht hebben.

2014 heeft ook in het teken gestaan van een grote uitbreiding van de verschillende markten waar wij hebben gestaan. Meerdere markten in Nijmegen hebben we verkend, op de eerste markt op Park de Hoge Veluwe hebben wij onze producten uitgestald en zoals ieder jaar hebben we Theekamp vertegenwoordigd op de Sonsbeekmarkten in Arnhem, waar dit jaar Willeke (wonend in Australië) ook eenmaal aanwezig kon zijn!

We zijn al aan het plannen in de marktagenda van komend jaar en het belooft weer een bonte verzameling te worden van vertrouwde en nieuwe plekken. We houden je graag op de hoogte via facebook en twitter!

Nieuwe kruiden, nieuwe producten, nieuwe telgen en creaties van tesori en heel veel toekomstgerichte ontwikkelingen in de vorm blogs, vormgeving en productuitbreiding: het afgelopen jaar bleek een heel productief en creatief jaar te zijn en we zien er naar uit om in 2015 enthousiast verder te gaan met deze verbredingen en verdiepingen. En vooral lekker veel nieuwe producten voor jullie te blijven fabriceren!

INTERNETONTWIKKELINGEN

De afgelopen maanden zijn we heel druk bezig geweest achter de schermen. Na vijf jaar was de tijd rijp om te verhuizen van server en de afgelopen maanden hebben we met veel hulp en inspanning van onze technische mannen de website van Theekamp verhuisd naar een nieuwe omgeving. Deze nieuwe server is sneller, groter en stabieler. De afgelopen jaren hebben we weinig grote problemen gekend met de bereikbaarheid van onze webwinkel en het doet ons goed om te ervaren dat met deze nieuwe server onze webwinkel naar verwachting nog stabieler zal zijn dan deze al was.

Proficiat aan onze technische crew en ook via deze weg onze grote dank: Martijn en Sander hebben ervoor gezorgd dat de verhuizing zeer soepel verlopen is en men als gebruiker als het goed is niets heeft gemerkt van deze overstap.

Een bijkomstige wijziging is dat wij ons info@het-theekamp.nl mailadres hebben opgeheven. De grootse technische ontwikkeling hebben we aangepakt om het mailadres theekamp@gmail.com als ons hoofd mailadres te introduceren. Wil je ons dus een bericht sturen, heb je een leuke opdracht of een potentiele markt waar wij leuk zouden passen? Wat je ook maar wilt melden, we lezen je bericht graag in onze gmail-inbox!

FOTO’S

Nog meer nieuws: we hebben de productfoto’s gepimpt! Willeke is druk bezig geweest om de foto’s die bij ieder product te vinden zijn (zoals één van onze handelsmerken: de zogeheten handenfoto’s) aan te pakken en frisse nieuwe look te geven.

Bij deze willen we een herhaalde oproep doen: wij blijven het heel leuk vinden om foto’s te ontvangen van “Theekamp in het wild”. Heb je mooie foto’s gemaakt van hoe jij onze producten gebruikt? Wij ontvangen ze heel graag op ons nieuwe mailadres theekamp@gmail.com. Een foto van jouw kop Theekamp-ochtendthee op de veranda? Je foto’s van hoe jij zelf je goudsbloemzalf hebt gemaakt aan de hand van het blog van Willeke? Een foto van hoe goed (of creatief) je nieuwe Theekamp-olieverdamper bij je interieur past? We zien ze graag! En de mooisten plaatsen wij dan vervolgens heel graag op facebook en twitter.

LOSSE KRUIDEN

Dit jaar zijn wij druk geweest met het verder uitbreiden van ons assortiment losse kruiden en tegelijk zorgt deze uitbreiding ook weer voor spannende en smaakvolle en uitdagende mixen. Wat te denken van onze nieuwe witte theemixen? Daarover zometeen meer.

Om ons assortiment uit te breiden hebben we themaweken bedacht, waarin we gedrieën uitgebreid aan het proeven en ontdekken gaan met een specifiek kruid. Wat proeven we? Wat zijn de associaties bij een bepaald kruid? Wanneer is het prettig om deze te drinken? Wat zou je er nog meer mee kunnen en met welke kruiden zou er potentieel gemixt kunnen worden? Heerlijke en inspirerende brainstorms ontstaan hierdoor!

We zijn ook heel benieuwd naar jouw meningen en ervaringen bij de verschillende kruiden, mixen, etherische olien en zalven die bij ons te vinden zijn. Laat daarom vooral je mening achter bij je favoriete product. Als je naar de productpagina van je favoriet gaat, kan je bovenin – net onder de naam – een recensie achterlaten onder de link ‘beoordeel dit product’. We lezen graag van je!

KURKUMA

De laatste uitbreiding – die we middels bovenstaande methode hebben ontdekt en verwelkomt – is kurkuma. Karin was al zwaar fan van dit kruid, GerJan en Willeke hebben overtuigend ontdekt wat een wondermiddeltje dit is. Enkele brokken kurkuma enige minuten meekoken, vervolgens dit brouwsel (zonder de brokken) in de thermosfles en door de dag heen kleine kopjes hiervan drinken is een nieuwe favoriete manier om dit goudgele geurkanon te nuttigen. Sinds kort is kurkuma te verkrijgen! Bestel hem snel en ervaar zelf wat een prettige uitwerking en vooral ook heerlijke smaak dit kruid kent.

Andere kruiden die we dit jaar hebben toegevoegd zijn citroengras, gember en guldenroede, proef ook vooral deze uitbereidingen.

De volgende op de agenda: fenegriek! GerJan doet alvast een dansje, want dit is zijn favoriete kruid 🙂

WITTE THEEMIXEN

We noemen ze ondertussen onze connaisseur theeën. Spannende en verrassende mixen heeft Willeke al menigmaal weten te ontwikkelen. Bij onze witte theemixen merken we echter dat spannend en uitdagend nog een extra verdieping kent. De mixen die Willeke tot nog toe heeft gemaakt met onze pai mu tan als basis kennen een heel uniek smaakpalet en de meest doorgewinterde theekenners zijn verbaasd over de smaakexplosie van deze pareltjes.

En wat een goed nieuws: in de winter-theetas van dit jaar zit de nieuwste witte theemix: een heerlijke wintervariant met hierin onze laatste aanwinst kurkuma verwerkt. Vanaf vandaag is de theetas te bestellen. Wees er snel bij en ervaar als één van de eersten deze witte wintermix!

Mail vandaag nog en in 2015 maak jij direct kennis met onze nieuwste producten!

WINTER-THEETAS

In de winter-theetas van dit jaar zijn de volgende producten terug te vinden:

Witte wintermixen: zoals we hierboven al hebben vermeld, zijn de witte theemixen echte connaisseur-theetjes. Ook de wintervariant is een verrassend en geslaagde creatie: kruidig warm en tegelijk nog steeds lichtzuur met de basis van pai mu tan. En hoe interessant dat het winterse theegevoel ook met geheel andere kruiden bereikt kan worden! Een veel gebruikt kruid voor het warme wintergevoel is kruidnagel, maar Willeke koos voor kurkuma en maakte daarmee een heerlijke avondthee: perfect drinkbaar na uitgebreid tafelen!

– Winterhoneybush: honeybush is het zoete broertje van rooibos en beiden zijn zij zeer prettige varianten van de ‘normale’ thee, omdat er geen caffeine of theine in te vinden is. De winterversie van onze honeyhush-seizoensmixen is heerlijk krachtig en kruidig met de toevoeging van karwij, anijs en kaneel: een aardend rustmoment!

– Kurkuma. Natuurlijk voegen we – na zoveel lovende woorden – dit wonderkruid toe aan de theetas! Bitterzoet, warm en vol van smaak werkt kurkuma (ook bekend als geelwortel) verwarmend en reinigend. Wist je trouwens dat je ook heerlijke zogeheten “golden milk” kan maken? Vervang water voor melk en genieten maar!

WINTER-THEETAS 2014 DELUXE

De deluxe versie van de theetas bevat dezelfde ingrediënten als de normale variant, behalve dan dat we het losse kruid hebben vervangen voor een passende etherische olie. Naast de kruidenmixen witte wintermix en winterhoneybush is voor de etherische olie deze winter de keuze gevallen op zilverspar! Zilverspar zal naar verwachting heel bekend voorkomen: zilverspar is namelijk degene die traditioneel dienst doet als de kerstboom! Heerlijk zoet, licht harsachtig en kruidig en opmonterend van aard. Een perfecte wintergeur!

En met de introductie van de theetassen zijn we wederom aan het einde gekomen van deze theekrans. We wensen jullie allen een tevreden terugblik op het afgelopen jaar en veel zin en energie en fijne voornemens voor het nieuwe jaar! Wij gaan er een topjaar van maken, doe je mee?

Plaats je bestelling door een mailtje te sturen naar theekamp@gmail.com!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s