Fenegriek

Sinds vandaag is Fenegriek als los kruid te bestellen. Dit kruid hebben we al in enkele mixen gebruikt (denk bijvoorbeeld aan de nieuwe mamamix en de groene herfstmix) en vanaf nu dus ook los verkrijgbaar. Om heerlijke thee mee te zetten, om heerlijk mee te koken en zelf spannende nieuwe mixen te creëren 😉

Wij zouden fenegriek omschrijven als een vol, zwaar en bitterzoet kruid. Zoals enkele andere losse kruiden die wij verkopen (zoals kurkuma) raden wij aan om fenegriek even mee te koken om zo de optimale smaak vrij te laten komen. Als je fenegriek in een glas of mok warm water doet, zal de smaak wat bitterder blijven: lekker doorkoken geeft de fijne zoete smaak vrij. En welk een mooi proces als je ze kookt: eerste drijven je allemaal in elkaar gekrompen op het water en nadat het water langzaamaan bijkleurt, zetten ze uit en gaan ze uitgestrekt op de bodem liggen!

Fenugreek spices

Fenegriek is een ondersteunend kruid en dan vooral voor slijmwandopbouwing in bijvoorbeeld de maag. Doordat je maag sterker wordt door een gezondere slijmwand, kan voedsel gemakkelijker worden opgenomen. Daarom vinden sommigen dit ook een prettig kruid om te drinken na stevig tafelen. Sommigen halen tevens aan dat door de gemakkelijkere voedselopname dit kruid kan helpen om aan te komen en lijkt de eetlust erdoor te verbeteren. De gunstige werking op de slijmwand geldt trouwens ook voor de mond, de wangen en de baarmoeder (om deze laatste reden is fenegriek dan ook toegevoegd aan de nieuwe mamamix!) Wat ons betreft drink je lekker veel van dit heerlijke kruid. Wij raden aan om wel genoeg water erbij te blijven drinken vanwege de slijmvormende werking.

fenegriek

Fenegriek is tevens een heerlijk kruid om mee te koken: ze wordt veel gebruikt bij het maken van curry. Fenegriek is tevens een populair kandidaat voor het opkweken als kiemzaad. Leuk om te proberen?

Geniet van dit heerlijke kruid en we beloven deze nog veel en vaak in verschillende mixen te gaan verwerken! Wat vind jij van fenegriek? 🙂

Plaats je bestelling door een mailtje te sturen naar theekamp@gmail.com!

Een Reactie op “Fenegriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s