Meidoorn!

Bij ons kan je naast prettige, poetische, gezonde, gezellige en geslaagde kruidenmixen ook losse kruiden verkrijgen. Net als de kruidenmixen afdeling blijven wij ook deze losse kruiden afdeling gestaag uitbreiden: zo zijn de laatste maanden gember, fenegriek en kurkuma aan ons assortiment toegevoegd.

Ieder kruid kent zijn eigen smaak, eigen effect en eigen gevoel, waarvan sommige ervaringen gedeeld worden en sommige eigenschappen juist heel specifiek een uitwerking hebben op deze of gene.
Om die reden willen wij ieder kruid met recht een volwaardige introductie geven. Dit betekent dat Willeke, Karin en GerJan werken met proefweken, waarin de verschillende aspecten van een bepaald kruid worden verkend, ontdekt en geplaatst.
– Hoe smaakt dit kruid?
– Wat doet het eigenlijk met mij, zowel fysiek als emotioneel?
Na deze proefweek lanceren we het kruid in kwestie met een uitnodiging aan allen om op eenzelfde (of totaal andere) manier kennis te maken met onze nieuwste aanwinst.
Verbazingwekkend en heel leerzaam om te ervaren hoe verschillend de ervaringen soms kunnen zijn! In de laatste proefweek was het de beurt aan meidoorn, en dit zijn onze bevindingen 🙂

meidoorn_1

Meidoorn is een lentekruid dat het gehele jaar door gedronken kan worden. Meidoorn is een zacht en veilig kruid dat een prettige ondersteunend effect op het hart heeft: de eigenschappen die meidoorn worden toegeschreven is dat zij (slag)aderen versterken en verwijden, wat een positief effect heeft op de bloedtoevoer in je lichaam. Drink gedurende langere tijd thee getrokken van meidoorn voor deze werking.

Om thee te zetten van meidoorn vul je je thee-ei of theefilter met ongeveer 2 gram van dit kruid voor een volle pot thee. Dit kruid vindt het ook leuk om te zwemmen, dus als je geen problemen hebt met stukjes in je thee, gooi dan gerust een kleien hoeveelheid in je theepot of glas!

Vanaf heden is meidoorn te bestellen! En wist je trouwens dat je dit heerlijke kruid ook terug kunt vinden in onze mixen “Winter graafmix” en “Vrouwenmix 2.0”?

Willeke, onze wilde kruidenvinder heeft 2 blogs gewijd aan meidoorn en een ieder die zich graag verder wil verdiepen nodigen we van harte uit om verder te lezen! Hier lees je alles over meidoorn zelf en in dit blog gaat Willeke verder in op het gebruik van dit pareltje.

Plaats je bestelling door een mailtje te sturen naar theekamp@gmail.com: geniet! En deel gerust jouw bevindingen bij dit hartekruid 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s