Zomer!

Het jaargetijde van de zomer is nu officieel aangebroken en hoe! In de aanloop naar deze seizoenswisseling hebben we al enthousiast mogen genieten van zomerse en zelfs tropische dagen. En dat bleek nog slechts een voorbode, want terwijl deze nieuwsbrief geschreven wordt, zitten we middenin een enthousiaste hittegolf!

Zomer, de heerlijke tijd van volle zon, van zo lang mogelijk buiten zijn, van eindeloze zonsondergangen, van heldere en frisse vroege ochtenden, van onverwachte regenbuien, van dobberen op en in het water, van buiten eten, van vakantie, van festivals, van genieten.

De afgelopen maanden zijn we enthousiast bezig geweest met een lanceerplan van producten die al een tijdje in de pijplijn zitten, welke nu gestaag hun plekje bij ons krijgen en reeds aan menigeen geïntroduceerd zijn middels de verscheidene markten die we de afgelopen maanden hebben gedraaid. We gaan daar deze zomer enthousiast mee verder! We nodig jullie allen van harte uit om onze website in de gaten te houden voor de laatste releases. Middels de verschillende sociale media (facebook, blog, twitter en LinkedIn) communiceren we graag over de laatste toevoegingen, dus volg en bevriend ons om niets te missen!

In deze blogpost willen we deze laatste aanwinsten graag aan je presenteren, om tevens alvast een tipje van de sluier te lichten over enkele producten welke nu in ontwikkeling zijn.

11707622_10153419455353416_2617124200333964695_n

MEIDOORN

In de vorige theekrans werd melding gemaakt van het volgende losse kruid dat op ons lijstje stond om middels de zogeheten proefweken verder uit te worden gediept: meidoorn! Tijdens verrassende en zeer prettige proefsessies met dit hartekruid zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij – in tegenstelling tot andere mening die we wel eens hebben gehoord – meidoorn keilekker vinden om los te drinken!

Tot nog toe was meidoorn alleen in verschillende kruidenmixen te vinden (zoals vrouwenmix 2.0 en de winter graafmix) en tijdens deze verdiepende kennismaking hebben we gezamenlijk ervaren hoe een heerlijk openend en schitterend kruid dit eigenlijk is. Veilig en zacht, met een prettig ondersteunend effect voor het hart: 1 van de eigenschapen die meidoorn wordt toegeschreven is dat zij (slag)aderen versterkt en verwijdt, wat een positief effect heeft op de bloedtoevoer in je lichaam!

Willeke, de wilde kruidenvinder heeft twee informatieve blogs gewijd aan dit kruidig, sterk en bloemig smakende kruid voor een ieder die zich graag verder wil verdiepen. Middels de proefweken gaan we enthousiast met het volgende kruid op ons lijstje verder: eucalyptus!

gloeithee

GLOEITHEE

Er was eens een Van de Kamp zus, en zij verhuisde naar Australië. Broer en zusje Van de Kamp – beide woonachtig in Nijmegen – proberen zo vaak mogelijk zoveel mogelijk oceanen over te steken om elkaar in de armen te sluiten en van al het moois aan die kant van de wereldbol te genieten. Net zoals de naar Australië verhuisde zus probeert om zo vaak mogelijk de oversteek naar Nederland te maken om voet op bekende bodem te zetten, om met de handen in de grond van de eigen moestuin te wroeten en gezamenlijk en face-to-face uitgebreid grootse toekomstplannen te bedenken voor Theekamp.

Tijdens één van de verblijven van zusje Van de Kamp in Australië is voor het eerst het idee ontstaan om een mix te maken waarin bessen een prominente rol spelen. Zwarte bessen, cranberries en vlierbessen werden aangevuld met hibiscus, sinaasappelschillen en kruidnagels en zo ontstond een diepe, krachtige, dieprode en fruitige mix. Een mooie gelaagdheid van smaken, welke zowel verwarmend voelt als opbeurend voor het gemoed: een echte opkikker met een blij en warm gevoel in je buik.

Deze mix kreeg de werknaam “Gloeithee” en die naam is wat ons betreft zo treffend, dat sinds enkele weken onze eerste bessenmix onder deze naam terug te vinden is in het Theekamp assortiment. Het smakenpalet en schitterende kleur van deze thee deed ons denken aan Glühwein en dat is dan ook waar deze naam zijn oorsprong kent. Laat er echter geen verwarring ontstaan en een idee opkomen dat Gloeithee alleen in de winter lekker is: wat ons betreft is elk moment een perfect moment voor een fruitig en krachtig feestje in je theeglas!

Gloeithee is trouwens ook een ideale kandidaat voor ijsthee! Heerlijk koel in je glas en als je wilt ook perfect fijn met een beetje citroen(sap) of honing 🙂

GRAAFREEKS

Theekamp begon met de verkoop van losse kruiden en kruidenmixen. Vrij snel kwamen daar basistheeën bij, welke Willeke gebruikte om voor elk seizoen een passende mix te maken. Rooibos en honeybush waren de eersten en enige tijd later volgden earl grey en groene thee. En met de lancering van de vorige Theetassen zijn ook de witte thee-seizoensmixen afgerond met de spannende witte lentemix.

Meermaals merkten we dat fans van een bepaalde basisthee de vier variant tegelijk wilden. Dat kan natuurlijk, want via gmail en op onze marktkraam kan je precies uitzoeken waar je zin in hebt! Tegelijkertijd bedachten wij: wellicht kunnen we het nog gemakkelijker maken 🙂 En zo ontstonden de verschillende reeksen, waarbij de 4 seizoenmixen in 1 pakket worden aangeboden voor een wel heel vriendelijk verzamelprijsje.

De rooibosreeks en de honeybushreeks zijn er al en sinds heel kort is daar nu de graafreeks bijgekomen. Onder deze naam vind je de 4 seizoensmixen die we maakten met earl grey als basis. Geniet van een zachte en toegankelijke lentevariant, een heerlijk zomerse avondmix, een zoete herfstcombinatie en een kerstige wintercreatie.

Ook de groene theereeks en de witte theereeks komen er zeker nog aan: hou onze sociale media in de gaten voor de laatste lanceerontwikkelingen!

DUO’S

Brabra. Sala. Citgem. Vlici. Abracadabra in de Theekamp bestellijst? Niets is minder waar! We hebben het hier over de zogenoemde Duo’s: een huwelijk tussen twee kruiden die voor elkaar gemaakt lijken.

Reeds enige tijd zijn de combinaties van Brandnetel & Braam en Salie & Lavendel bij ons te verkrijgen en tijdens dit schrijven wordt druk gewerkt om de volgende duo’s van Citroengras & Gember en Vlierbloesem & Citroenmelisse online te krijgen.

De inspiratie stroomt volop, zowel wat betreft welke kruiden prettig samen zouden kunnen, als welke creatieve lettergrepencombinaties er te maken zijn. De afdeling Duo’s zal derhalve de komende tijd enthousiast vol gaan lopen met logische combinaties van kruiden, maar ook spannende onverwachte tweetallen. En heb je zelf inspiraties voor een Duo welke je nog niet in ons assortiment voorbij hebt zien komen? Meld ze ons vooral!

11407041_10153345847698416_1831614312670955941_n

BATHBOMS & MASSAGEBARS

Binnen Theekamp richten wij ons graag op kruiden en alles wat daarmee gedaan kan worden. Gedroogde kruiden zorgen voor heerlijke thee, van kruiden kan je ook heerlijke oliën maken en met deze kruiden en oliën als basis kan je vervolgens weer heerlijke nieuwe producten ontwikkelen! Zo zijn er bij ons sinds jaar en dag smeerwortelzalf (met of zonder toegevoegde etherisch oliën) en goudsbloemzalf te bestellen, welke allen gretig aftrek kennen.

Sinds enige tijd zijn er daarnaast twee soorten huidolie te vinden op onze marktkraam. ‘Zomerregen’ en ‘Avondgloren’ hebben beide hun vaste schare fans en meermaals ruikt het heerlijk op en rondom onze kraam als er fanatiek getest en gesmeerd wordt door marktbezoekers.

Ook dit jaar zijn we hard aan het brainstormen en ontwikkelen achter de schermen aan nieuwe producten en heeft reeds heel interessante nieuwe ideeën opgeleverd. Wat te denken van bathbombs & massagebars? Zodra er meer nieuws is over wanneer en hoe deze producten verkrijgbaar zijn, zullen jullie de eersten zijn die het horen!

En nog verser van de pers: in de afgelopen weken is er tevens hard gewerkt aan een uitbreiding van onze huidolien! Nog meer te smeren en nog meer om te proberen. Hou ons dus goed in de gaten, want er komt heel veel lekkers aan 🙂

Zo veel lekker nieuws, zoveel lekker nieuws nog in de planning: het is een heerlijk productieve tijd voor Theekamp! De laatste toevoegingen op het lanceerlijstje in deze Theekrans zijn de zomer-theetassen van dit jaar. Ieder seizoen stellen wij 2 theetassen samen: elk met 3 producten welke wij zeer passend vinden voor die tijd van het jaar. De nieuwe zomer-theetassen kan je bestellen zodra deze Theekrans in je mailbox te vinden is.

ZOMER-THEETASSEN

– De gewone zomer-theetas is dit jaar gevuld met de volgende 3 zomerse producten: gloeithee, zomerhoneybush en het losse kruid pepermunt!

– Naast de primeur gloeithee en de mediterraanse zomerhoneybush kent deluxe versie de etherische olie eucalyptus!

zomertheetasdeluxe
Geniet van de zomer! We zien je graag ergens face-to-face op 1 van de markten, we zien je graag in alle vormen van sociale media die we maar kunnen vinden en natuurlijk heel graag weer tijdens de volgende Theekrans!

Plaats je bestelling door een mailtje te sturen naar theekamp@gmail.com!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s