Hakselen

Het kan zijn dat wij de volgende stelling al eens hebben laten doorschemeren: wij houden van kruiden! Hoe schitterend ze eruit zien, hoe ze allemaal hun eigen kwaliteiten, specialiteiten en eigenaardigheden kennen, hoe heerlijk ze (kunnen) smaken, hoe fijn en verrassend ze met elkaar te combineren zijn.

gloeithee

Wij van Theekamp gebruiken voor onze theeën en mixen altijd gedroogde kruiden en basistheeën. Wij geloven dat onze gebruikte ingrediënten – hun werking en hun smaak – pas echt tot hun recht komen als deze zo min mogelijk verkleind worden. Ook zijn wij van mening dat de houdbaarheid van gedroogde kruiden langer is als deze niet teveel worden versnipperd. Dit is dan ook de redenen waarom wij kruiden zo min mogelijk verkleinen, versnipperen, verpulveren of vermorzelen: dan blijft de smaak en de werking het langst goed!

DSCF7889

Ook werken wij hierom niet met zogeheten thee-enveloppen: wij vinden dat theekruiden de ruimte moeten krijgen om te zwemmen! Een leuke bijkomstigheid is dat je op deze manier de kruiden kunt herkennen die in je theeglas of theepot ronddobberen. En zo zie je direct dat wij niets anders toevoegen dan de kruiden die op de verpakking vernoemd staan.

rooibos2

Nu is het zo dat kruiden, zaden en bladeren in allerlei verschillende maten komen. Lindebloesem blijft in gedroogde vorm toch nog een enthousiast groot blad, terwijl een zaadje anijs bijna geen volume inneemt. Om ervoor te zorgen dat het ene kopje kruidenthee hetzelfde werkt en smaakt als het andere en alle verschillende ingrediënten bevat, hebben wij – na veel testen, uitproberen en proeven – besloten dat wij de grootste kruiden van onze mixen hakselen als blijkt dat het verschil tussen het kleinste en grootste bestanddeel wel erg groot wordt. Dit maakt het wat ons betreft het meest gebruiksvriendelijk.

slaapzacht

Mocht jij het nu prettiger vinden om je thee wat kleiner te maken, dan ben je daar natuurlijk helemaal vrij in. Hiervoor kan je gebruikmaken van een eenvoudige hakselaar of een vijzel uit je keuken en zo zelf bepalen hoe klein jij de ingrediënten wilt hebben. Let wel: hoe kleiner de ingrediënten worden gemaakt, hoe minder lang houdbaar de thee wordt. Je kunt natuurlijk ook je kruiden per kopje verkleinen, versnipperen, verpulveren of vermorzelen 🙂

Op zoek naar tips voor hakselen? Zoek ons op en we kijken met je mee!

 

Een Reactie op “Hakselen

  1. Pingback: Theebereiding | theekamp·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s