Herfst!

Ze is weer voorbij, die mooie zomer… Die zomer die van geen ophouden wist! Zowel met de warmste dagen die we sinds lange tijd hebben meegemaakt als met één van de koudste zomernachten die we ooit hebben gekend.

gloeithee

Het was een schitterende zomer en niet alleen vanwege het heerlijke weer, de overdadig bloeiende bloemen, de prachtige festivals, de verkoelende duiken in rivieren en meren en de lange gezellige nagloeiende avonduren.

Naast al dit moois was het namelijk zeer zeker een perfecte zomer omdat Willeke de wilde Kruidenvinder lekker lang in Nederland was. Zo konden we gedrieën naar markten te gaan, gezamenlijk enthousiaste nieuwe idee-en laten ontstaan en met trots terug kijken op ons afgelopen jaar. Heerlijk in de schaduw van de hazelnootboompjes ukelele spelen op onze schitterende moestuin, terwijl we experimenteerden met nieuwe huidoliën, genoten van gouwe ouwe zomertheetjes en nieuwe kruidenmixen perfectioneerden.

En nu, nu is het tijd voor de herfst.
De wind waait, de bladeren verkleuren en dwarrelen om ons heen. Flora en fauna bereiden zich voor op kortere en koudere dagen. Wintervoorraden worden aangelegd, warme holletjes worden gecreëerd.

Ook wij wennen weer aan kortere avonden en koudere temperaturen. De winterdeken wordt uit de kast gehaald, de kragen staan omhoog en de lichten worden eerder ontstoken.

Een mooie tijd van loslaten, opruimen en klaarmaken voor een naar binnen gekeerde tijd, die de winter heet. Een heerlijke tijd voor toepasselijke geuroliën in de olieverdamper en perfecte momenten voor warme mokken herfstthee lekker dichtbij de centrale verwarming of de open haard. Lange avonden voor gezelligheid, een mooi boek of die klinkende nieuwe elpee. Langzaam en zeker bereiden we ons zo voor op de winter die komen gaat, terwijl we nog even met volle teugen genieten van die magische onverwacht zonnige en warme herfstdagen.

137

NIEUWE PRODUCTEN

Het was de laatste maanden raak met lekker veel lanceringen van nieuwe producten! In de vorige nieuwsbrief hebben we reeds melding gemaakt van de spannende nieuwe kruidenmix gloeithee, hebben we je kennis laten maken met meidoorn en introduceerden we de graafreeks met daarin onze vier earl greymixen voor een vriendelijk prijsje.

In de afgelopen maanden hebben we de volgende producten daar nog eens aan toegevoegd, waardoor de voorraad weer uitpuilt van nieuws en fijns met hopelijk voor ieder wat wils:

– Groene theereeks: met chun mee als basis groene thee heeft Willeke de wilde Kruidenvinder voor ieder seizoen een toepasselijke kruidenmix gecreëerd. Deze zijn al uitgebreid aan bod gekomen in de verschillende theetassen van de afgelopen jaren en vanaf heden zijn deze vier pareltjes gezamenlijk te koop. Voor die groene theeliefhebber die er simpelweg geen genoeg van kan krijgen. En als je deze groene theereeks koopt, heb je tevens een enthousiaste korting ten opzichte van het los kopen van de vier toegevoegde mixen. Wat je noemt een win-win situatie!

– Citgem: bereid je voor, want vanaf heden zal je vervreemdende theenamen voorbij zien komen. We gaan namelijk ons assortiment van duo’s enthousiast uitbreiden en zijn reeds begonnen met het huwelijk tussen citroengras en gember. En hoe leuk: deze is ook in de herfst-theetas van dit jaar te vinden. Daarover later in deze nieuwsbrief meer.

– Eucalyptus: Voor de ene persoon is dit een heel welkom kruid, als je je bijvoorbeeld snel wat zwaar kan voelen in het hoofd en je behoefte hebt om het hoofd wat door te waaien. Het kan echter ook zijn dat eucalyptus net iets te verhelderend werkt voor jouw hoofd en je er snel wat hoofdpijn van kunt krijgen als je hier meerdere kopjes per dag van drinkt. Wij raden dan ook aan om rustig te experimenteren met dit kruid: begin eens met een kopje per dag om te voelen hoe dit kruid voor jou werkt of juist niet en verhoog langzaam de dosis richting 3 kopjes per dag als dit prettig blijft voor het optimale verhelderende effect.

– Witte theereeks: ook voor de witte theeafdeling heeft Willeke iedere seizoen een nieuwe mix gemaakt. Met als basis pai mu tan resulteerde dit viermaal in heel specifieke en uitdagende theetjes, voor de echte connaisseurs. Dus heb je behoefte aan eens iets spannends in je glas? Of wil je je gasten eens trakteren op thee met een griffel? Dan is dit een ideaal pakket voor jou!

– Geurstenen: terug van weggeweest zijn onze kleine en grote geurstenen! Bij ons vind je meerdere opties om etherische olie in de ruimte te verspreiden. Zo hebben we mooie design olieverdampers en allerschattigste gipsen geursteentjes. Daarnaast kunnen we nu wederom de geurstenen in de gekleurde houders aanbieden en zoals jullie van ons gewend zijn in de kleine en grote varianten. Kies jouw formaat en kleur, maar bestel snel want de voorraad is beperkt!

– Als iets gretig aftrek kent dan zijn het wel onze zalven. En de aanvragen komen niet alleen uit Nederland: blijkbaar hebben we ook in België een geheel nieuwe markt aangeboord! Met zalven die als warme broodjes over de toonbank gaan, is het soms aanpoten om de voorraad op peil te houden. Gelukkig hebben we deze zomer een mooie slag kunnen slaan en zijn van al onze zalf-varianten weer potjes beschikbaar. Nog steeds is het zo dat de voorraad beperkt is en nog steeds is het ook zo dat ze de deur uitvliegen, dus bestel snel jouw goudsbloemzalf, smeerwortelzalf met etherische olie en smeerwortelzalf zonder etherische olie!

10626485_10152691305853416_2124368391690421129_n

HUIDOLIE UITBREIDING

Op de markt verkopen onze beide huidoliën erg goed: onder de naam ‘avondgloren’ en ‘zomerregen’ bieden wij twee huidoliën aan die een vaste schare enthousiastelingen heeft opgeleverd en welke door het uitgebreid smeren en proberen de markten heerlijk doen geuren.

Terwijl we nog aan het bekijken zijn hoe we deze huidoliën het beste in ons online-assortiment op kunnen nemen (hierover binnenkort zeker meer), hebben de zussen Van de Kamp alweer 4 nieuwe varianten ontwikkeld!

Wat te denken van de heerlijk omarmende olie ‘moeder aarde’? Of laat je meevoeren naar hogere sferen middels de sprekende creatie ‘boomkroon’. Tover glimlachen alom met de blije olie die luistert naar de naam ‘speeltijd’. En luister je romantische avond op met de spannende massageolie ‘gemeenzaam’.

De recepten zijn af, de testfase is afgerond en we leggen momenteel de laatste hand aan de verpakking en presentatie, zodat heel binnenkort jij kan genieten van één, enkele of alle bovengenoemde huidoliën. Zodra er gesmeerd en besteld kan worden, zullen we dit zekersteweten vermelden via facebook en twitter!

Vers van de pers: onder de namen ‘avondgloren’ en ‘zomerregen’ gaan we naast de bestaande huidoliën ook etherische olie melanges aanbieden, zodat je deze geuren niet alleen op je lijf kunt smeren maar ook in je hele huis kunt uitnodigen!

Alle tesori-telgen zijn uitgevlogen en hebben aldoende een nieuw onderkomen gevonden. Wat rest voor in de winkelwagen is het prachtig vormgegeven prentenboek van tesori, waarin de eerste 23 telgen – met hun verhaaltjes – zijn verzameld. Uit de praktijk blijkt dit boekje een geslaagd verjaardagscadeau te zijn voor jong en oud.

Wat tevens rest is een hals reikend uitkijken naar de ontwikkelingen van tesori om te zien wat de volgende creatieve uitspattingen zullen zijn. We houden je op de hoogte en een oproep voor een ieder van jullie die één van tesori’s telgen een nieuw warm plekje heeft gegeven: geef ze een dikke knuffel van ons!

DSCF7889

NIEUWE TERMINOLOGIE

Toen wij met Theekamp begonnen, hebben we ons vooral gericht op biologische kruidenthee en etherische olie. Dit is dan ook al die jaren onze ondertitel geweest.

Nu we enkele jaren verder zijn, concluderen we dat deze ondertitel niet meer afdoende is. We bewegen ons in zoveel meer dan alleen die twee productgroepen. Wat te denken van onze zalven, de huidoliën, onze accessoires en de toevoeging van tesori?

Maar niet alleen is ons assortiment veel groter gegroeid, ook is onze aanpak een stuk overkoepelender geworden dan de initiële ondertitel doet vermoeden. Middels meerdere blogs proberen we iedereen zoveel mogelijk kennis te laten maken met kruiden en hun kunsten. Met behulp van begrijpelijk en laagdrempelig taal- en beeldgebruik proberen we een totaalplaatje rondom onze visie uit te dragen. Wij houden van kruiden! En van alles wat je daarmee kunt doen! En alles wat daar ook maar mee te maken heeft.

Afgelopen zomer zijn we druk brainstormende geweest over bovenstaande en zijn we op zoek gegaan naar een terminologie dat beter bij ons huidige totaalbeeld past. En dat is gelukt!

We zijn momenteel druk bezig deze nieuwe terminologie om te zetten in praktische vormen als etiketten en slogans en hopen je binnen afzienbare tijd met ons nieuwe motto kennis te kunnen laten maken. We zijn benieuwd naar je mening en lezen dan ook heel graag van je in de verschillende sociale media als de tijd rijp is!

herfsttheetasdeluxe2015

TEN SLOTTE
Wat fijn dat jullie er weer waren. Zullen we afspreken dat we elkaar over 3 maanden weer uitgebreid spreken?

Tot die tijd zien we je heel graag hier op ons blog, horen we heel graag van je middels de verschillende sociale media en nodigen we je van harte uit om ons een mail te sturen als je specifieke vragen hebt over kruiden, bereidingen, werkingen en wat al niet meer zij.

Geniet van de herfst!

Hartelijke herfstgroet,

Karin, Willeke en GerJan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s