theekamp chai

Met trots presenteren wij een theemix die al een tijdje op onze verlanglijst staat: onze eerste chai!

KM zakje - theekamp chai vierkant

Chai werkt net wat anders dan “gewone” thee: de bedoeling is dat je de ingrediënten flink plet (bijvoorbeeld met een vijzel) en dan een half uurtje zachtjes meekookt in water, melk of notenmelk: wat je zelf maar lekker vindt.

Wij vinden een lekkere chai een variant die een goed scherpe smaak heeft en een beetje nagloeit in je keel. Om dit doel te bereiken, mixte Willeke de wilde kruidenvinder een enthousiaste verzameling zaden en kruiden: in theekamp chai vindt je namelijk cardemon, kruidnagel, peper, zoethout, gember, kaneel, steranijs, karwij en sinaasappelschil. En zo is een heerlijk pittige en krachtige smaakexplosie ontstaan welke een superverwarmende werking heeft!

Het idee is dat deze eerste chai-variant gezien kan worden als een soort basis van waar we in de toekomst verder gaan experimenteren en ontwikkelen. Zo zitten we te denken aan een chai op basis van zwarte en/of groene thee of een chai waar bessen in verwerkt gaan worden. En wat te denken van choco-chai?

theekampchai_tijdelijk

Voor nu: maak kennis en wordt verliefd op deze pittige kruidenthee! Plaats je bestelling door een mailtje te sturen naar theekamp@gmail.com!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s