Winter

Hoe gaat het met je? Hoe bevalt de winter tot nog toe? Heb je nog zonder jas buiten gelopen rondom kerst? En vervolgens enige tijd later kunnen schaatsen in je eigen straat? Word jij trouwens blij van krakende kou? Of vind jij het juist wel lekker als de winter zachter uitpakt? Wij hopen dat iedereen een fijne kerst heeft gehad en met de mooiste wensen het nieuwe jaar tegemoet treedt 🙂

Zo aan het einde van het jaar en het begin van een volgende ontstaat er vaak een gevoel van de balans opmaken: wat waren de wensen van de vorige jaarwisseling ook alweer en hoe is het daarmee in de afgelopen 12 maanden gelopen? We kijken terug naar gemaakte plannen, beschouwen hoe ver we hier in zijn en of er nog plannen zijn die verdere uitwerking wensen. Wellicht heeft 2015 voor sommigen van jullie wel zulke verrassende wendingen opgeleverd dat het hele plan overboord is gegaan :-). Hoe je jaar ook was, wij van Theekamp hopen dat je met trots en tevredenheid terugkijkt.

Willeke, Karin en GerJan hebben een heel fijn en ontwikkelend en uitbreidend en productief en creatief jaar achter de rug. In de Theekransen van 2015 lees je terug tot welke nieuwe producten en plannen dit heeft geleid. En ook in deze Theekrans introduceren we met liefde onze nieuwste aanwinsten!

137

HUIDOLIE

In onze vorige nieuwsbrief maakten we reeds melding over de ontwikkeling van een enthousiaste catalogus nieuwe huidolien en bij deze laten we je graag uitgebreid met ze kennismaken. Want het beste nieuws is dat onze zes zeer verschillende huidolien sindskort in de webwinkel te bestellen zijn :-).

Al onze zuivere en natuurlijke huidolien zijn op basis van biologische zonnebloemolie, amandelolie en sesamolie. Heerlijke massageolie waar je jezelf of een ander een zalig verwenmomentje mee kunt geven. Hydraterend en verzorgend voor de huid, dus smeer zo vaak en zoveel jij prettig vindt en jouw huid behoefte aan heeft!

huidolie

ZOMERREGEN
Twee van de zes huidolien die nu in de webwinkelen verkrijgbaar zijn, waren reeds geintroduceerd en zeer populair op de verschillende markten waar wij te vinden waren en zijn. Zomerregen is een verkwikkende huidolie met lemongrass, rozemarijn en zilverspar en tesamen brengt dat een gevoel van een heerlijk verkoelende zomerse regenbui na een zinderende, zwoele en zonovergoten dag.

AVONDGLOREN
Ook Avondgloren is wellicht bekend bij bezoekers van onze kraam op bijvoorbeeld de Sonsbeekmarkt in Arnhem of de SMKMRKT in Nijmegen, want ook deze huidolie is reeds een tijdje offline verkrijgbaar. Wat krijg je als je de basisolie aanvult met cederhout, lavendel en mandarijn? Een zwoele huidolie welke heerlijk rustgevend voor je huid na een dag buiten in de (zomer)zon.

MOEDER NATUUR
Voor een hartverwarmend en omarmend gevoel kozen we voor de geur van kaneel, sandelhout en salie. Wist je trouwens dat alle ingredienten voor onze huidolien 100% natuurlijk en zuiver zijn? We hebben ze veelvuldig zelf getest, waardoor we verwachten dat ze zeer veilig in gebruik zijn.

SPEELTIJD
Een jeugdig sfeer was waar we naar zochten in de creatie van deze huidolie. De keuze viel op kaneel, mandarijn en sinaasappel en zo krijg je een blije, speelse en vrolijke huidolie. Bedoeld en geschikt voor kinderen en het kind in ons allen :-).

BOOMKROON
Op zoek naar een ervaring van even lekker je hoofd laten doorwaaien? Neem dan Boomkroon: openend en ruimtegevend met de geuren grove den, pepermunt en sinaasappel. Wil je je huid trouwens laten kennismaken met een nieuw huidproduct? Dan raden wij aan om een klein beetje in de holte van je elleboog te smeren. Is er na een paar uur geen allergische reactie opgetreden? Enthousiast smeren dan maar!

GEMEENZAAM
Ook voor die momenten van intieme verwennerij hebben wij een huidolie ontwikkeld. De geur van lavendel, palmarosa en petit grain creeren een sensuele en spannende huidolie. Geniet alleen of samen van deze liefdevolle massageolie.

MELANGES
Enthousiast geworden van 1 of meerdere of alle van de bovengenoemde creaties? Bestel vandaag nog een voorraadje :-). En aanvullend nieuws is dat we de bovenstaande geurcombinaties ook als melanges aan het ontwikkelen zijn. Dus dan kun je de beschreven sferen tevens bereiken door enkele druppels etherische oliemelange in je olieverdamper of op je geursteen te druppelen. En als je liever je eigen basisolie maakt voor massageolies, kan je deze eigen creatie aanvullen met de gewenste geur.

theekampchai_tijdelijk

THEEKAMP CHAI

Een wens die al lang op ons lijstje staat, is de ontwikkeling van onze eigen Chai. Deze winter heeft Willeke de wilde Kruidenvinder de laatste hand gelegd aan het recept en derhalve kunnen we met trots onze eerste eigen Chai presenteren.

Chai werkt net wat anders dan “gewone” thee: de bedoeling is dat je de ingredienten flink plet (bijvoorbeeld met een vijzel) en dan een half uurtje zachtjes meekookt in water, melk of notenmelk. Wij vinden een lekkere Chai een variant die een goede scherpe smaak heeft en een beetje nagloeit in je keel. En om dit gevoel te bereiken, mixten we een enthousiaste verzameling zaden en kruiden: cardemon, kruidenagel, peper, zoethout, gember, kaneel, steranijs, karwij en sinaasappelschil. Een krachtige, pittige smaakexplosie met een superverwarmend effect!

Deze mix heet Theekamp Chai en daarmee impliceren we dat dit de eerste Chai wordt in een reeks. Want met het creeren zijn een hele stapel verschillende Chai-recepten ontstaan! Blijf met ons in contact middels de verschillende sociale media en we houden je op de hoogte van de nieuwste creaties.

 

VAKANTIE

In de maand december hebben de Theekamp-compagnons genoten van een welverdiende vakantie. Tijdens deze vakantie kon compagnon GerJan gespot worden in Australie, hij op bezoek was bij compagnon Willeke en waar zij samen ontstane brainstormen over bijvoorbeeld aanvullend gebruik van sociale media (we gaan filmpjes maken! :-D) verder hebben uitgewerkt. Ook krijgen nieuwe etiketten en promotiematerialen meer vorm en deze ontwikkelingen zullen wij zeker in 2016 doorzetten.

Vanaf heden – eigenlijk alweer sinds 4 januari – zijn alle voorradige producten weer te bestellen in onze webwinkel en Karin zit weer uitgerust klaar om je bestelling met zorg te verwerken. Zien we je in de webwinkel?

Als je tips zoekt voor nieuwe thee of een vraag hebt over het gebruik van Theekamp-producten, schroom dan niet om contact met ons te zoeken: facebook, twitter of stuur een mailtje naar theekamp@gmail.com.

slaapzacht

NU OOK VERKRIJGBAAR BIJ

Onze thee vind je reeds bij de gezellige kringloopwinkel Basta in Nijmegen en drink je bij het duurzame kappersbedrijf Haz. En vanaf heden kan je onze thee ook kopen bij Yoga Point in Woerden.

Eigenares Loes biedt een mooie selectie theekamp-theemixen aan in haar yogastudio. De lijntjes zijn kort, dus verwacht vaak nieuwe aanvullingen in de voorraad!

TEN SLOTTE

Dat was het weer even voor nu 🙂 We vernemen graag van je middels de verschillende sociale media. Daar ga je onze eerste filmpjes terugvinden en alle andere ontwikkelingen die er in de pijplijn zitten.

Plaats je bestelling door een mailtje te sturen naar theekamp@gmail.com als je nieuwsgierig bent geworden naar onze huidolie-collectie of kennis wilt maken met onze Chai!

Witte wintergroet

Willeke, Karin en GerJan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s