nieuwe mamamix

KM zakje - nieuwe mamamix vierkantnieuwe_mama_mix_1.jpg

“Kan je deze thee ook drinken als je zwanger bent of borstvoeding geeft?”
Regelmatig stellen mensen deze vraag aan ons. Nu is het zo dat de meeste theemixen die je bij het Theekamp kan bestellen veilig om te drinken zijn als je zwanger bent en mocht dat niet zo zijn dan staat dat erbij. Sommige kruiden kan je beter niet of niet in grote mate innemen als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Zolang je je aan ‘zoveel als dat je in je eten zou doen’ houdt, kan een kruid als bijvoorbeeld salie absoluut geen kwaad. Maar voor salie en andere mediteriaanse kruiden geldt: daar kan je moedermelk anders en minder lekker van gaan smaken.

Daarom hebben wij bij het Theekamp het eens omgedraaid en de nieuwe mamamix ontwikkeld. Deze mix hebben we ons SPECIAAL gemaakt voor moeders: voor die tijd net na de bevalling en tijdens borstvoeding.  Deze mix is niet alleen heel erg lekker, hij is ook heel erg behulpzaam!

Speciaal voor de baby zitten er in de nieuwe mamamix 3 soorten zaden: venkel, anijs en fenegriek. Als een moeder deze zaden met regelmaat inneemt – door bijvoorbeeld gedurende de dag een paar kopjes thee ervan te drinken – zal dit een gunstig effect op de moedermelk hebben. Ook kunnen deze zaden de moedermelk productie positief beïnvloeden. Van venkel, anijs en fenegriek is bekend dat het voor een baby de moedermelk (nog) lekker doet smaken met prettige bijkomstigheid dat de melk er ook nog beter verteerbaar van wordt. Minder buikkrampjes, blije baby!

(bijkomstig feitje: dit is waar het gebruik van beschuit met muisjes vandaan komt. Als bij elk bezoek de nieuwe mama ook een beschuitje met muisjes mee-eet, krijgt ze ‘vanzelf’ een heleboel anijs binnen, daarbij bijdragend aan de moedermelk)

Het andere ingrediënt in de nieuwe mamamix – vrouwenmantel – is speciaal voor de nieuwe mama. Er zijn een heleboel manieren waarop vrouwenmantel behulpzaam kan voor een vrouw. Voor pas bevallen moeders zal regelmatig een kopje thee waar vrouwenmantel in zit absoluut bijdragen aan een voorspoedig herstel van de baarmoeder. En dat is prachtig toch, dat er een kruid bestaat wat een orgaan dat zo hard zijn best gedaan heeft om een nieuw mensje op deze aardbodem te zetten kan ondersteunen in de bijkomtijd :-).

Dat deze mix speciaal gemaakt is voor die speciale tijd voor nieuwe moeders, maakt het natuurlijk ook een uitgesproken fijn kraamkadootje. En gelukkig kan iedereen gezellig een kopje meedrinken, want deze mix is heerlijk!

Plaats je bestelling door een mailtje te sturen naar theekamp@gmail.com!

achterkant etiket nieuwe mama mix

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s