Valeriaan

Zoals we in vorige blogs al genoemd hadden, hebben we ons gericht op slaapmixen: slaap zacht & slaap zoet. Het basis-bestand voor deze kruidenmixen is valeriaan en nu is ook dit kruid apart bij ons te bestellen.

valeriaan
Valeriaan heeft een wetenschappelijk bewezen kalmerend effect. Niet alleen is valeriaan slaaprustopwekkend, maar ook is dit kruid op allerlei andere manieren kalmerend. Zo kan het behulpzaam zijn bij gespannen spieren, bij pijn door nervositeit in bijvoorbeeld maag of hoofd, en bij stress.

Je kunt valeriaan warm en koud drinken. Warm drink je het als een gewone thee: doe ongeveer 2 gram in een mok en laat het 2 tot 5 minuten trekken. Als je valeriaan liever koud drinkt, dan neem je 1 a 2 gram en laat dit een nacht (6 tot 8 uur) staan. Je kunt valeriaan een half tot een heel uur voor het slapengaan drinken voor het slaapondersteunende effect. Je kan er ook voor kiezen 2 a 3 kopjes valeriaan gedurende de dag te drinken voor het algemeen kalmerende effect.
Valeriaan los wordt over het algemeen als niet lekker ervaren en derhalve is het prettig dit kruid te mixen met andere kruiden, zoals bijvoorbeeld in de mixen slaap zacht en slaap zoet. Bij deze willen we iedereen uitnodigen om aan het experimenteren te slaan: welke kruiden gebruik jij of zou je willen gebruiken om jouw favoriete slaapmix te maken? We horen graag je bevindingen. (En als je conclusie is dat of slaap zacht of slaap zoet je favoriete slaapmix is, dan begrijpen wij dat natuurlijk volkomen!:-))

Plaats je bestelling door een mailtje te sturen naar theekamp@gmail.com!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s