Lente

De lente is er! Lente is toch wel het seizoen dat door velen het meest welkom wordt geheten van allemaal. De dagen worden langer, de temperatuur wordt zachter en de wereld ontwaakt. De winter en de donkere dagen mogen we achter ons laten, terwijl de behoefte aan een grootse schoonmaak door hoofd en huis gaat en een gevoel van de schouders eronder ons rechterop doet lopen. 2016, kom maar door met wat je voor ons in petto hebt 🙂

lentehteetas_2016

De volgende keer dat je buiten bent, kijk eens om je heen als je wilt. Komen er alweer nieuwe plantjes op in de tuinen? Zie je de knoppen aan de bomen? Zijn de vogels luidruchtiger? De huisdieren enthousiaster? En hoe zit het met de glimlachen van de mensen om je heen? Zijn die overtuigender aanwezig?

Wij genieten in de lente altijd zo heerlijk van het opengooien van ramen en deuren en de stof eens enthousiast uit huis te laten waaien. In de eerste zonnestralen luidkeels meezingen met dat favoriete lenteliedje, terwijl we met een blij geurend sopje de laatste donkertjes uit de leefomgeving verwijderen.

De lente voelt ook als een heel prettige tijd om in je lijf een uitgebreide opruimbeurt te initieren. Doorstromen met een theekuurtje en liters water, wat te denken van onze zuiveringsthee of een enthousiaste hoeveelheid brandnetel- of appelmunt-thee?

zuiveringsthee.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s