Mulled cider

Rode koontjes en blije glimlachen: het product van een samenwerking tussen Uwe cider & Theekamp šŸ™‚

Op meerdere markten waren & zijn Uwe cider en Theekamp tegelijk te vinden en in gezellige gesprekken tijdens marktdagen ontstond het idee voor een samenwerking: wat nu als we gezamenlijk Mulled cider gaan proberen te maken?

img-20160929-wa0004

Mulled cider is warme cider met kruiden: een beetje gluhwein maar dan met cider als basis. Willeke de wilde kruidenvinder ging aan de slag en vond een fantastische mix van kaneel, steranijs, kruidnagel en sinaasappelschil. (Wist je trouwens dat wij het gluhwein-gevoel hebben uitgewerkt naar een kruidenmix? Probeer “gloeithee” maar eens :-)) Een uitermate gezellige avond kwam een delegatie van Theekamp en Jan van Uwe cider bij elkaar om eens te experimenteren wat de perfecte verhouding moest worden.

img-20160918-wa0005

Afgelopen zondag – tijdens de open dag van de Voedselbossen in Park Lingezegen – ging de eerste mulled cider in de pan op een open vuurtje. En al heel snel bleek dat de rode koontjes en blije glimlachen niet beperkt bleven tot de Theekampers en Jan: de glaasjes waren niet aan te slepen en men genoot zichtbaar: een geslaagde samenwerking!

20161002_160013

De komende tijd gaan we verder uitwerken hoe we hier invulling aan kunnen geven. Een idee is om een “mulled cider doe-het-zelf pakket” te creĆ«ren. Zodra hier – of over andere invullingen – meer duidelijkheid in is, vernemen jullie dit vanzelfsprekend via dit blog en andere sociale media!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s