lentekriebels

xchrispiascik_thumb_600x683-pagespeed-ic-n7puwg5xx2De nieuwe Theekamp theemix tegen hooikoortsverschijnselen!

Hooikoorst. Ugh. Niet fijn. Heel veel mensen hebben op verschillende tijden van het jaar last van hooikoorts. Je kent vast wel iemand die het heeft of misschien heb je er zelf wel last van. Deze blogpost gaat over wat eigenlijk hooikoorts is en hoe onze fantastische nieuwe theemix kan helpen!

Jeuk in je keel, neus en/of je ogen. Snot overal maar, vooral in je neus en je voorhoofd holtes. Een heel vol en verstopt gevoel in je hoofd; alsof iemand er een kilo watten bij in heeft gepropt. Maar ook gaat het soms verder voor mensen; hooikoorst kan ook weinig concentratie en een donker gevoel opleveren. Wij van het Theekamp hebben het ook, we weten hoe naar het is en we willen je er graag bij helpen!

Wat gebeurt er bij hooikoorts? Zie je lijf als een kasteel.  Je hebt de uitkijkers die altijd op wacht staan, ze zien pollen aankomen bij de poort en roepen: ‘Er zijn indringers in zicht! Alarm, alarm!’. Vervolgens komt je immuunsyteem in actie en worden er extra troepen (bloed en snot) ingezet om de indringers tegen te houden. De indringers proberen binnen te komen via de poort (je neus in dit geval), dus dat is het gebied waar extra bloed heen gestuurd zodat het zo goed mogelijk kan reageren (vandaar de rode ogen en neus). Je gaat niezen om de pollen buiten te houden en wordt er slijm aangemaakt wat werkt als een extra barrière voor de indringers om te moeten overbruggen. De troepen staan op de kasteelmuur om de boosdoeners tegen te houden! Dit is stap 1 in het actieplan van je immuunsysteem.

Stap 2 van het actieplan is om je kasteel (je lijf) in gereedheidheid voor de eventuele strijd die er gevoerd moet worden als de boosdoeners wel binnen hebben weten te dringen. Iedereen in het kasteel krijgt het signaal:

alert

‘Sta klaar! Er kan strijd geleverd moeten worden!’. Dit signaal wordt geleverd door histamine en zorgt voor een ‘flight or fight’ reactie; het hele kasteel is in een staat van alertheid voor wat er gaat komen en andere activiteiten in het kasteel worden op een laag pintje gezet (zoals opruimen en voorraad aanvullen).

We zijn in principe heel blij dat je immuunsysteem dit kan. Als het echte grote boeven zijn zoals bacterien en virussen, willen we heel graag dat het kasteel heel erg goed verdedigd wordt. Bij hooikoorts (en andere allergien) voelt echter als een overdreven reactie: alle troepen worden ingezet tegen iets wat niet gevaarlijk is! Dat mag best wat minder allemaal. Daarbij kan hooikoorts lang duren en zijn alle troepen voor lange tijd heel erg actief en ze laten een boel rommel achter. tiredDaar kan het hele kasteel flink uitgeput van raken! Je kasteel, jij dus, gaat flink moe, leeg en uitgewrongen aanvoelen.

Herken je dit? Wij willen onze hulp aanbieden: de nieuwe theekamp mix lentekriebels! Deze kruidenmix bevat brandnetel, guldenroede en hyssop. Deze kruiden helpen a) de heftigheid van stap 1 van de reactie wat te verminderen doordat ze de opgezwollen weefsels af doen nemen en het snot helpen afvoeren.  Deze kruiden helpen ook b) de troep wat er in je lijf ontstaat door langdurige ‘fight or flight’, stap 2 van de reactie, af  te voeren. En last but not least helpen deze kruiden door c) de voorraad aan te vullen door extra vitamines en mineralen die in deze kruiden zitten. Is het niet geweldig wat kruiden kunnen doen?

In principe kan je onze thee altijd drinken: hij is niet alleen nuttig maar ook heel lekker! Het is een zachte werkende thee, wat betekent dat je een langere tijd meerdere koppen per dag mag drinken (‘normaal’ voor kruidengebruik staat max 3 weken 3 koppen per dag, daarna moet je in ieder geval tijdelijk een pauze inlassen). Wij hebben de mix ingezet voor hooikoortsverschijnselen, maar in principe werkt het voor elke allergische reactie. Als je regelmatig op andere dingen hypergevoelig reageert (bijvoorbeeld huismijt) raden we je deze thee ook aan. Stuur ons een email (theekamp@gmail.com) om deze nieuwe kruidenmix te bestellen!

theekamp-logo

Wij van het Theekamp zijn heel erg benieuwd wat je van onze nieuwe mix vindt. Laat het ons weten! vindt ons op Facebook, twitter, Instagram en tegenwoordig ook op pinterest, of laat een comment onderaan deze blogpost achter.

PS: Dit blijft belangrijk; wij van het Theekamp geven tips voor gebruik van kruiden, maar zijn niet verantwoordelijk voor wat jij met onze thees en andere producten doet. Dat ben je zelf.

guldenroede

11 Reacties op “lentekriebels

 1. Pingback: Lente-theetas | theekamp·

 2. Pingback: Zomer-theekrans 2017 | theekamp·

 3. Pingback: Zomer-nieuwsflits | theekamp·

 4. Pingback: Nu ook 100 gram | theekamp·

 5. Pingback: zomer-theekrans 2018 | theekamp·

 6. Pingback: Theebereiding | theekamp·

 7. Pingback: thee-favorieten | theekamp·

 8. Pingback: Lente-theekrans 2019 | theekamp·

 9. Pingback: Lente-nieuwsflits! | theekamp·

 10. Pingback: zomer-nieuwsflits | theekamp·

 11. Pingback: Winter-theetkrans 2020 | theekamp·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s