Theebereiding

En dan heb je een heerlijke theesmaak besteld en gekregen via Theekamp om daar met veel smaakgenot van te gaan genieten. Maar hoe zet je eigenlijk thee van die losse kruiden? In dit log lees je hier alles over 🙂

 

Hoe jij je thee het liefste klaarmaakt, is helemaal aan jou. Zo zijn er mensen die een thee-ei gebruiken, er bestaan zogeheten theefilters (een beetje hetzelfde idee als voor koffie, maar dan in een handig formaat voor je theeglas/pot), er zijn legio alternatieve uitvindingen om thee mee te maken (kijk maar eens in winkels als Dille&Kamille en dergelijke :-)). Je kunt er ook voor kiezen je kruiden los in je theeglas te doen, iets waar wij bij Theekamp zelf nogal fan van zijn.

Hoe je het ook aanpakt, je het ongeveer 2 gram nodig om een dik glas of een klein potje thee te zetten. Al onze mixen leveren we standaard in zakjes van 30 gram, dus daar kan je zo’n 15 keer thee mee zetten. Ben jij een grootverbruiker? Dan kan je bij ons van je favoriete smaak ook 100 gram in 1 keer bestellen, lees hier alles over die optie. Wist je trouwens dat er ook speciale theeschepjes bestaan waarmee je dit perfect af kan wegen? Wij hebben er nog wel een paar liggen, mail ons gerust als je interesse hebt (deze theeschepjes staan niet op de bestellijst, omdat ze vooral gericht zijn op marktverkoop, maar we maken graag een uitzondering voor je :-)).

Zoals je zult merken, zijn er theemixen waar zwaardere kruiden/zaden in zitten en theemixen waarbij je theezakje praktisch ontploft, omdat er heel licht kruiden in die specifieke theemix verwerkt zijn. In beide gevallen heb je 2 gram nodig, wat betekent dat je thee-ei in de eerste variant een stuk leger zal lijken dan in de tweede variant.

 

Hoe lang moet je thee eigenlijk trekken? Die vraag krijgen wij vaak en het antwoord is: dat verschilt. Thee op basis van bladeren en kruiden laat je ongeveer 2 tot 5 minuten staan. Thee op basis van zaden (zoals venkel en anijs) moet vaak even wat langer staan om de smaken helemaal tot hun recht te laten komen, tussen de 5 en 10 minuten. Kan je echter niet wachten op je zadenthee? Verpulver de thee dan even, bijvoorbeeld met een vijzel of heel kort in je keukenmachine verhakselen. Met sommige theesmaken kan het ook een leuke experiment zijn om te zien hoe de smaken steeds veranderen, door juist de kruiden in je glas te laten zitten en niet na een bepaalde tijd te verwijderen. Probeer het uit! Experimenteer! Proef maar 🙂

Naast dat al onze theesmaken zijn samengesteld met het idee dat ze absurd lekker smaken, hebben kruiden ook allemaal hun eigen effect op lijf en gemoed. Het samenvoegen van specifieke kruiden zorgt voor een specifieke werking: wat te denken bijvoorbeeld van de drie kruiden die gezamenlijk Lentekriebels vormen en in deze combinatie verlichtend werken bij hooikoorts?! Voor die werkingen van je kruidenmix raden wij aan om driemaal daags een kopje thee te drinken, het liefst voor 3 weken achter elkaar.

Dit zijn de basisstappen voor het zetten en genieten van een heerlijke mok Theekamp-thee. Heb je nog vragen? Opmerkingen? Onduidelijkheden? Mail ons altijd, wij kijken maar wat graag met je mee!

rooibos2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s