Theekampbasis: witte thee

Bij Theekamp kan je schitterende theesensaties op basis van de mooiste kruiden verkrijgen. Wij besteden veel tijd en aandacht aan het creëren van passende, spannende, heerlijke, logische en onverwachte kruidencombinaties welke wij vervolgens aan een uitgebreide proefsessie bloot stellen, zodat jij als Theekampers van de fijnste en meest geslaagde kopjes thee kunt genieten. In onze afdeling “proef maar” vind je alle theesmaken die je dit seizoen bij ons kunt verkrijgen.

Naast theemixen waar de ingrediënten in z’n geheel worden gevormd door kruiden, hebben we tevens een Theekamp-twist gegeven aan enkele meer conventionele theeën. Eentje daarvan is witte thee en in deze blogpost kun je lezen over de 4 verschillende seizoensvarianten witte thee die je bij ons kunt krijgen.

Pai mu tan (witte thee) kan gezien worden als een milde thee in de meest pure vorm. De bladeren zijn na de oogst enkel gedroogd. Ze hebben verder geen fermentatie of behandeling ondergaan. De smaak van pure pai mu tan is zacht en ietwat zoetig. De seizoensmixen die wij op basis van deze witte thee hebben gemaakt zijn de connaisseur-mixen van het Theekamp. Spannend en verrassend zijn onze creaties wel vaker en bij de witte thee-afdeling kent dit nog een extra verdieping die de meest doorgewinterde theekenner zal verbazen. 🙂

 

Witte lentemix
Denk bij de lente-variatie aan krakend heldere lente-ochtenden, denk alle ramen open en enthousiast aan de grote lenteschoonmaak! We combineerden pai mu tan met pepermunt, citroenmelisse, citroengras, citroentijm en eucalyptus en dat resulteerde in een knisperende en verfrissende theeschoonheid welke je met volle teugen doet genieten.

Witte zomermix
De zomervariatie is de eerste die we maakten met pai mu tan als basis en in combinatie met pepermunt, lavendel en sinaasappelschil ontstond een perfect lichte zomersmaak. Laat je verrassen door deze onverwachte mix en voel tijdens het proeven die glimlach als vanzelf in je mondhoeken verschijnen!

Witte herfstmix
In de mix fenegriek, rozenbottel, guldenroede en zoethout ontstaat de witte herfstmix en zij is een prachtige friszure smaakmaker! Sluit je ogen als je deze thee drinkt en je ziet de bladeren voor je neus van de bomen vallen, je waant je in een sfeervol herfstbos en je wroet met de neuzen van je lekkere warme wandelschoenen in de mossige grond.

Witte wintermix
De wintervariant heeft een perfecte verhouding van de licht zure smaak van pai mu tan tegenover de pittige en verwarmende effecten van kurkuma, anijs, steranijs en basilicum. Voor dat verrukkelijk gloeiende wintergevoel!

Dit is onze selectie witte thee-smaken 🙂 Pai mu tan-fan? Check dan ieder kwartaal onze bestellijst om te zien of er een van deze 4 te bestellen valt dit seizoen! Je vindt onze bestellijst links op deze website en we sturen hem tevens ieder kwartaal in onze nieuwsbrief. Nog geen abonnee van onze Theekrans? Mail je mailadres naar theekamp@gmail.com en de volgende keer krijg ook jij onze nieuwsbrief met bestellijst in je mailbox!

rooibos2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s