herfst-theekrans 2018

herfst2018

Er leek geen einde aan te komen! Wat een zomer! Wat een zon, wat een warmte: wat een schitterend zomerseizoen ronden we af. Heb jij ervan genoten? Kon voor jou die zonovergoten tijd niet lang genoeg duren? Of vind jij het eigenlijk ook wel weer prima dat de echt hete dagen voorbij zijn?

Langzaam maar zeker zet de herfst zich in; je ziet het voorzichtig aan om je heen gebeuren: de dagen worden zachtjes aan korter, de nachten stiekem weer wat kouder, het groen dat haar tweede ronde maakte zo aan het einde van het zomerseizoen na de zeer hete periode begint herfstig gouden te kleuren. Hier en daar een regenbui, met soms een enthousiaste stortbui: de herfst is hier!

Herfst is de tijd van oogsten, tijd voor het terugkijken naar de voorgenomen plannen van dit jaar om zo te zien hoe deze uitgepakt hebben. Wat oogst jij? Heb je verwachte vruchten van je daden? Ben je tevreden met waar je momenteel geëindigd bent? Valt het misschien tegen en is er mogelijkheid om in het staartje van 2018 nog een enthousiaste slinger te geven en een frisse wind te laten waaien? Of misschien heb je juist heel onverwachte resultaten behaald: resultaten de je in z’n geheel niet had zien aankomen…?

Wij vieren deze herfst met volle overgave dat zus uit Australië over is! Normaliter is zij er eens per jaar en in 2018 is het dubbelfeest, want Willeke is er voor een tweede keer! Een perfecte tijd om samen te werken op onze moestuin waar meerdere van de kruiden vandaan komen die wij gebruiken voor onze ambachtelijk gemaakte Theekamp-producten. Heerlijk om gezamenlijk terug te kijken op de gemaakte doelenlijst en te zien hoever we reeds gekomen zijn. En helemaal fantastisch: haar verblijf in Nederland viel precies samen met een heel geslaagde markt!

 

MARKT NASEIZOEN
Over markten gesproken 🙂 We hebben deze nazomer 2 heel fijne markten kunnen draaien. We waren eerst weer op onze vertrouwde stek bij landwinkel de Woerdt op hun Zomerfair. Heel fijne sfeer daar altijd: erg leuke gesprekken, verwelkomend om terugkerende klanten te zien en een eervolle vermelding voor onze sfeermakende kraambuurman Jan van Uwe Cider. Als het goed is, heeft landwinkel de Woerdt ook weer een winterfair en ook daar hopen wij weer van de partij te kunnen zijn!

De tweede markt van ons naseizoen was een nieuwe voor ons: Zwerf op de Werf, een initiatief van de Houtwerf in Nijmegen. Een schitterend zonnige dag tussen veel creatieve en smakelijke kraampjes met een zeer overtuigende opkomst en enthousiastmakend veel interesse in onze producten en ambachtelijkheden. Hoe een feest om deze markt met zus Willeke te kunnen draaien: zeer grote glimlachen en absurd veel high-fives; zo doen we het het liefst!

Voor het winterseizoen staan er tevens enkele markten in het verschiet. We zijn reeds uitgenodigd voor enkele knusse kraampjebijeenkomsten die in aanloop naar de kerst zullen gaan plaatsvinden. Nog even de agenda’s op elkaar afstemmen en zodra we eruit zijn, zullen we via de verschillende sociale media je op de hoogte brengen op welke markten we waar te vinden zullen zijn: check ons op facebook, twitter en instagram!

 

VERNIEUWD RECEPT!
Onze theesmaken zijn heerlijk. Dat durven wij met volle overtuiging te melden 🙂 Want niet alleen vinden wij zelf ons theesmaken erg geslaagd en consumeren dezen dan ook met sloten tegelijk, deze positieve en opbouwende reacties krijgen we ook veelvuldig van jullie terug. Heel fijn en dank jullie wel voor de complimenten! Wij besteden veel tijd aan het creëren van nieuwe mixen, met uitgebreide proefsessies waarin we de perfecte verhoudingen samen proberen te stellen om de smaaksensaties zo prettig mogelijk te maken en tijdens het proeven uitbundig te brainstormen over geschikte poëtische namen en presentaties.

Om de zoveel tijd kijken we in detail terug naar reeds gemaakte mixen en gebruikte kruiden: kan een bepaalde theesmaak nog iets lekkerder? Nog iets beter uitgebalanceerd worden? Met het vervangen van een bepaald kruid nog net iets geslaagder worden gemaakt? De afgelopen tijd zijn we hier druk mee bezig geweest: gedetailleerde fine-tunen van de reeds bestaande mixen. En zo hebben enkele theemixen een vernieuwde en verbeterde receptuur gekregen! Deze herfst kan je er al gelijk een paar uitproberen: frisse wind en witte herfstmix kan je nu bestellen in hun nieuwe samenstelling! We zijn heel benieuwd naar jouw beleving: hoe vind jij deze vernieuwde smaken?

 

NIER APK
Willeke de wilde kruidenvinder blijft gefocust kruiden studeren en met de kennis die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan, hebben we besloten dat we onze zuiveringsthee op de schop nemen en zo een nieuwe theesmaak te maken die nog gerichter, zachter en opschonender is voor de nieren. Voor deze nieuwe theesmaak hebben we tevens een nieuwe naam gezocht en die hebben we gevonden in ‘nier APK’. APK is in dit geval de afkorting voor “algemeen periodiek koesteren”, met het idee dat deze nieuwe theesensatie zich heel erg richt op het onderhouden van de nieren. En zo mag je een hele nieuwe reeks verwachten: lever APK, long APK en zo verder enzovoorts. Wij drinken ‘nier APK’ de laatste weken al met verve en zijn er erg enthousiast over. Probeer deze heerlijk zachte en opbouwende smaakmaker dit kwartaal vooral uit, we zijn erg benieuwd wat je ervan vindt!

Met het zoeken naar en uitproberen van nieuwe kruiden om zo de recepturen te perfectioneren, hebben we enkele heel fijne en spannende en inspirerende nieuwe kruiden aan ons arsenaal toegevoegd. Al dat nieuws doet de boel enthousiast stromen: iedere keer dat we een nieuw kruid uitproberen en deze integreren in een bestaande mix, zie je in het achterhoofd van Willeke minstens 3 nieuwe mixen ontstaan. De komende tijd kan je derhalve dan ook spannende vers-van-de-pers theemixen verwachten 🙂

 

ZALVEN
In de vorige nieuwsflits vertelden we je al heel blij dat smeerwortelzalf zonder etherische olie weer op voorraad is, en dat hebben we geweten! De dagen na de lancering van die nieuwsflits stroomde de mailbox vol met gretige vragen voor nieuwe voorraden. Het geweldige nieuws is dat we in de afgelopen maanden alle zalven hebben bijgemaakt: dus je kunt nu weer goudsbloemzalf, smeerwortelzalf zonder etherische olie en ook smeerwortelzalf met etherische olie bestellen! En die laatste variant is tevens in de grote potten van 120 gram verkrijgbaar. Ambachtelijk en met liefde bereid en in beperkte oplage: bestel snel om niet naast het net te vissen. Of lees nog heel even door om te zien welke fantastische speciale actie wij dit kwartaal hebben met onze zalven en sla dan zo spoedig mogelijk je slag 🙂

 

HERFST-THEEKRANS 2018
We hebben ons best gedaan om weer een toepasselijke en geslaagde verzameling te maken van producten die wat ons betreft perfect bij het herfstseizoen passen. Een kleine greep uit wat je dit najaar bij ons kunt bestellen:
– Zoals gemeld 2 mixen met een vernieuwde receptuur, te weten frisse wind en witte herfstmix, en een geheel nieuwe ‘nier APK’!
– Kaneel-olie fans, sla je slag! Deze herfst kan jij bij ons kaneel-olie bestellen voor de prijs van slechts 6,75 (en dat terwijl je normaliter toch snel bijna 20 euro betaalt voor een potje kaneel-olie…)
– In het herfstpakket vind je dit najaar de volgende 4 theesmaken voor slechts 8 euro: vallende bladeren, avondrood, witte herfstmix en zonnevlecht, wat ons betreft een perfect herfstkwartet!
– 6 heerlijke eo-melanges staan voor je klaar, om de ruimtes waarvan de ramen en deuren zo in de herfst steeds vaker dicht gaan en blijven lekker te laten ruiken. Een paar druppels melange op je geursteen of in je olieverdamper en de ruimte ruikt weer fijn en zoals jij dat wilt. Heb jij een favoriete geur?
– Zoals zojuist gemeld hebben we een speciale actie in de zalven-afdeling: deze herfst koop je 1 potje smeerwortelzalf zonder etherische olie samen met 1 potje goudsbloemzalf voor slechts 15 euro: dat noemen wij nog eens een sjieke special! Zolang de voorraad strekt, dus wees er vooral snel bij!

Dat was hem weer voor deze herfst! We zijn erg benieuwd naar je meningen over onze vernieuwde recepturen en onze heerlijke nieuwe theesmaak ‘nier APK’: laat je een recensie achter op onze site? Bestel je voordelige zalven-verzameling zolang de voorraad strekt, ze staan voor je klaar 🙂 En hou vooral onze sociale media in de gaten om te zien op welke komende markten we elkaar de hand kunnen schudden. Geniet van de herfst!

herfsttheekrans

2 Reacties op “herfst-theekrans 2018

 1. Ik kon en kan het nauwelijks geloven,,
  maar de smeerwortelzalf verlicht de pijn van mijn reuma echt!!!!!!
  Super, in deze herfstige en vochtige tijd maakt het mijn leven een stuk aangenamer en kan ik volstaan met veel minder pijnbestrijding.
  Ben nog steeds verbaasd, want heb al heel veel geprobeerd.
  Mijn complimenten, theekransers!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 2. Pingback: Nieuwe kruiden in ons arsenaal! | theekamp·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s