Winter-theekrans 2019

winter 2019

WINTER
Zo overtuigend als de laatste seizoenen van zich lieten spreken, zo flauwtjes is deze winter van start gegaan. Jazeker, we hebben al een paar lekker koude dagen gehad. Maar met een zomer waar we uit onze bedjes brandden en een kraakheldere herfst met gouden herfstkleuren, steekt zo’n natte winter toch wat bleekjes af. Nu is al die regen zeer zeker een goed teken, want het was wel echt enthousiast droog geworden de afgelopen maanden en de grond en de plantjes schreeuwen om water. Stiekem hebben wij echter ook wel de vingers gekruist voor nog een witte winter, al is het maar voor een paar dagen 🙂

Winter blijft bij uitstek de tijd van terugkijken op het voltooide jaar en inkeer tijdens de donkere tijden. De dagen zijn kort, de avonden lang. Men nodigt zoveel mogelijk licht en warmte uit in het huis: de lampen moeten in deze tijden steeds vroeger aan, kaarsjes prijken in de raamkozijnen, de verwarming nog een graadje hoger of toch liever een extra warme trui? Goed nieuws: de kortste dag is alweer geweest, vanaf nu zitten we in de stijgende lijn.
Het jaar sluiten we traditiegetrouw af met evaluaties op werk- en privégebied, jaarlijstjes van muziek en films en boeken en concerten en eettentjes, nieuwjaarsborrels en familie- en vriendenverzamelingen. Wij hopen dat je terug mag kijken op een geslaagd jaar; op een trotsmakend jaar; op een tevreden jaar.

TERUG- & VOORUITKIJKEN
Wij kijken terug op een heerlijk samenwerkend en productief 2018! Om een kleine greep uit de ontwikkelingen te nemen:
– We hebben nieuwe etiketten! We zijn er erg trots op hoe deze uitgepakt zijn en we zijn gestaag de oude etiketten aan het vervangen voor nieuwen. We krijgen er veel enthousiaste reacties op terug en zijn erg blij hoe uitnodigend ze blijkbaar werken: zowel op de markten als via het internet zien we dit jaar een heel mooie toename in theeverkoop.
– Nadat we de vraag meermaals kregen toen we Lentekriebels wederom op de bestellijst hadden gezet, hebben we besloten dat we de optie voor iedere theesmaak gaan invoeren: je kunt nu van al je favoriete smaken 100 gram bestellen!
– We hebben een hele berg nieuwe kruiden toegevoegd aan ons assortiment. Dit jaar hebben we kritisch en aandachtig naar zowel onze huidige kruiden als onze bestaande kruidenmixen gekeken. Enkele kruiden gaan eruit, meerdere prachtige spannende nieuwe kruiden zijn toegevoegd aan onze heerlijk ruikende voorraadkast.
– Dientengevolge kan je de afgelopen maanden al genieten van enkele bestaande mixen in een vernieuwde receptuur! Ook deze winter kan je er weer een paar uitproberen. En het leuke is dat met al dat geproef en geëxperimenteer er allemaal nieuwe ideeën ontspruiten voor nieuwe theemixen. Ook deze winter vind je een nieuwe theesmaak in de bestellijst, daarover zometeen meer 🙂
En als we dan een kleine blik vooruit werpen, zijn we van plan om 2019 nog veel meer vernieuwde recepturen aan te bieden, nog meer nieuwe kruidenmixen te presenteren en willen we ook voor onze andere producten gaan werken aan een fijner, informatiever en uitnodigender etiket. En natuurlijk staan ook voor 2019 weer een paar heel leuke markten op de agenda. Genoeg te doen dus voor het komende jaar!

NIEUWE WINTERRECEPTUUR
Onze mixen zijn prachtig. Echt 🙂 En sommigen gaan nog beter worden! Want met onze nieuwste kruidenaanvullingen vragen sommige wat oudere kruidenmixen simpelweg om een herziening. Zo ook in de winterafdeling van ons keuzepalet. Deze winter gaan we 2 mixen onder handen nemen en een nieuwe uitnodigende en verwarmende twist geven.
Allereerst een aloude favoriet: winterzon! Want voor deze winterse verwarmer hebben we tulsi aangekocht en zo de “normale” basilicum vervangen voor een “heilige” variant. Dan kan je natuurlijk niet meer stuk en dat proefden wij overduidelijk de afgelopen proefsessies in het kennis maken met deze nieuwe heel fijne instant klassieker. Ben je bekend met tulsi/heilige basilicum? Probeer hem dan vooral eens in onze nieuwe winterzon! Ben je een fan van onze oude winterzon? Dan zijn wij echt heel benieuwd wat je van deze hemelse aanvulling vindt! Beide nieuw terrein voor jou? Trakteer jezelf dan op een schitterende winterse mix waarin die heilige basilicum perfect gebalanceerd wordt met kardemon, venkel en brandnetel.
De tweede wintermix die we onder de loep hebben genomen is de poëtische winterpracht. Nu is dit al een heel leuke en uitdagende theemix, met zijn zwarte peper en cacao. In dit recept hebben we ervoor gekozen om de karwij die hierin zit te vervangen voor anijs. Net even wat verfijnder, net even wat zachter, net even wat meer winters. Op zoek naar een overduidelijke “ik heb de hele dag in het winterse bos gelopen/over het meer geschaatst/sneeuwpoppen gebouwd”-opwarmtheetje? Winterpracht is onze gouden tip 🙂

NIEUWE WINTERMIX
Een van de eerste mixen die wij ooit hebben gemaakt was de ‘anti-griepmix’, een lekkere schoonmakende en ondersteunende kruidenmix voor tijdens de snotterige maanden. Met alle nieuwe kennis die Willeke, onze wilde kruidenvinder, voortdurend blijft opdoen, hebben we besloten om deze mix enthousiast onder handen te nemen. Zo enthousiast zelfs, dat er een hele nieuwe mix uit is ontstaan! Voeg lindebloesem, vlierbloesem en vlierbessen bij elkaar en je krijgt een combinatie die oersterk werkt tegen allerlei soorten virussen (waaronder ook griep) en zo drink je een mix die behulpzaam is in tijden dat we hier meer vatbaar voor zijn. Het fijne is dat je deze thee niet alleen hoeft te drinken als je al grieperig bent: door de toegevoegde vlierbessen drinkt deze oppeppende kruidencombinatie ook heerlijk weg als je blakend van gezondheid bent. Naar wens een beetje honing toevoegen en zo zelfs een verdubbelde dosis kracht geven aan deze wondere werking van vlier en linde. En omdat deze mix zich overduidelijk niet alleen beperkt om anti-griep te zijn, heeft dit nieuwe pareltje de alomvattende naam ‘virusvrij’!

WINTERMARKT
Graag maken we op deze plek nog even melding van onze laatste geslaagde markt van 2018. Want op zaterdag 15 december kon je ons vinden op de kerstmarkt van Streekwinkel de Lingegaerdt en daar hebben wij uitermate van genoten. Krakend koud buiten, heerlijk knus en gezellig binnen, was het lekker druk en hebben we heel fijne en inspirerende gesprekken mogen voeren met kruiden-enthousiastelingen en wisten zelfs oude vaste marktklanten ons te vinden! We zijn met de streekwinkel in overleg over welke producten we aan hun assortiment gaan toevoegen, dus binnenkort kan je ook bij De Lingegaerdt binnen lopen om je voorraad Theekamp-lekkers aan te vullen.

WINTER-THEEKRANS
We hebben er altijd erg veel plezier aan: het samenstellen van de nieuwste bestellijst voor jullie Theekampers. Ook voor deze winter hebben we ons weer gebogen over een perfecte selectie van onze verwarmende, ondersteunende en rustgevende producten. In de bijlage vind je de gehele lijst, hier een kleine greep uit het aangeboden lekkers:
– Zoals reeds gemeld hebben we deze winter 3 nieuwe en vernieuwde theesmaken: winterpracht en winterzon hebben een nieuw recept en virusvrij is zelfs helemaal nieuw-nieuw!
– Deze winter hebben we een superspeciale special, helemaal gericht om alle virussen en infecties aan te pakken: het anti-viruspakket! 4dieven eo-melange en die heerlijke nieuwe virusvrij bestel je voor slechts 10,95. Sla je slag, de voorraad is beperkt.
– Heb je dat schitterende winterpakket al gezien: die nieuwe virusvrij, die vernieuwde winterpracht, die vertrouwde winter graafmix en dat prachtige duo vlici, en die alle vier voor maar 8,25!
– Als het koud is, doen we minder vaak de ramen en deuren even enthousiast open. Merk je dat het wat muf wordt in je huis/kantoor/slaapkamer? We hebben een schitterende verzameling etherische oliën voor je klaarstaan. Wat is jouw favoriet?

wintertheekrans2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s