Herfstlekkers

Herfsttijd: theetijd! Ow, wat hebben wij een heerlijke theesmaken voor je klaarstaan! Hier een kleine greep uit ons aanbod, het gehele overzicht vind je in onze herfst-theekrans 🙂

Hibiska: nieuw nieuw nieuw! Deze herfst presenteren wij met trots onze nieuwste duo genaamd “hibiska”. De duo-namen bestaan altijd uit verbasteringen van de 2 kruiden die er in te vinden zijn (zo is sala de combinatie van salie en lavendel, proef je bij citgem de perfecte samenkomst van citroengras en gember). Deze duo is een prachtig intens roodkleurende combinatie van hibiscus en kaneel! Het friszure van hibiscus smelt geweldig samen met de aardende smaak van kaneel en zo ontstaat een duo die sprankelend wegdrinkt en een zoetzure nasmaak kent. Hibiska voelt als een opbeurende omhelzing die je van binnenuit weer opwarmt. Verrassend lekker ook als ijsthee!

Herfst graafmix: de graafmixen kennen een basis van earl grey. Earl Grey is een melange van zogeheten zwarte thee uit India en Ceylon waar bergamotolie aan toegevoegd is. Op zichzelf is earl grey een heerlijke stevige zwarte thee met een krachtige en volle smaak. Voor onze seizoenmixen zijn we op zoek gegaan naar passende smaakcombinaties die de smaak van earl grey bewaren en aanvullen naar de sfeer van het betreffende seizoen. Deze herfst graafmix kenmerkt zich door een lekkere zoete, bijna snoepachtige of toffee-achtige smaak. Een gevoel van nazomer en haardvuren, een kopje thee dat je met volle overtuiging met beide handen omsluit om glimlachend en genietend de theedampen je gemoed tot rust te laten brengen. Welkom herfst!

Vallende bladeren: onze mooie sfeervolle herfstmix! Een pittige thee om lekker dat haardvuurtje van je systeem brandende te houden, ook als de dagen weer wat korter, natter en kouder worden. Vallende bladeren is prettig aardend en werkt ontkrampend in je buik. Laat die bladeren maar vallen, wij genieten – verwarmd door een glaasje van deze anijsachtige theesmaak – van de schitterende gouden herfstkleuren buiten!

Nier APK: de nieuwste mix in onze APK reeks: Algemeen Periodiek Koesteren! Elk orgaan verdient het om eens in de zoveel tijd in de watten gelegd te worden. De kruiden in deze verrukkelijke mix zijn uitgekozen op hun zacht activerende en opschonende werking: regelmatig drinken of 3 weken lang elke dag 3 glazen geeft een onderhoudende “APK-beurt” voor de nieren. Zo krijg je een mix die zeer geschikt is tegen slome nierwerking, perfect wegdrinkt tijdens een lente- of herfstkuurtje en ook nog simpelweg super lekker is!

“Laat maar los” doet precies wat je mag verwachten bij een theesmaak met een dergelijke poëtische naam. Proef een heerlijk luchtige theesmaak met een frisse twist. Deze kruiden weten samen het volgende gevoel te creëren: De storm is over, de stress is voorbij. Alles staat klaar voor de volgende stap. Het is al goed. Heb er het volste vertrouwen in dat het volgende hoofdstuk mag beginnen: laat maar los.

Groene herfstmix: chunmee young hyson hebben wij gekozen als de basis voor onze groene thee seizoensmixen. Chunmee is een heerlijk zachte groene thee variant en is heel ontvankelijk voor andere kruiden en mixt daarom erg prettig. De groene herfstvariant is een heerlijk aardende mix met fenegriek, gember, venkel en steranijs. Het gevoel dat wij bij deze mooie mix krijgen, is dat van een kleine woelmuis of een egeltje die wroetend door de herfstige bosgrond op ieder plekje en bij elke laag een nieuwe aardende smaak en geur blootlegt.

Hartenkrans: een heerlijke lichte, zachte, hartverwarmende en opbeurende smaaksensatie uit onze chakra-theereeks. Het trio kruiden waar deze mix uit is opgebouwd (meidoorn, brandnetel en lindebloesem), is ondersteunend voor het hart en maak dat je hart wat lichter, luchtiger en rustiger voelt. Een beetje extra ruimte voor jou, in een theeglas.

Zomaar een selectie 🙂 We zien je herfstbestellingen graag tegemoet!

Een Reactie op “Herfstlekkers

  1. Pingback: Winter en vakantie | theekamp·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s