Winter-theekrans 2020

winter 2020

WINTER: dat witte wonderlijke seizoen. Waarin het krakend koud wordt en je adem een dikke mistbank creëert bij elke uitademing. Waarin een mooi pak kristalheldere sneeuw de wereld bedekt en verstild. Niets van dit alles in de winter van 2019/2020 tot nog toe! Het is guur en grijs dit jaargetijde. Nu is al die regen heel hard nodig na de warme en droge zomers die we nu meermaals op rij hebben gehad en zo is dit zeer welkom hemelwater geworden. Wat denk jij: gaan we potentieel in het laatste staartje van de winter nog een stukje wit wonderland meekrijgen? Wat heeft jouw persoonlijke voorkeur: doe nog maar een rondje koude nachten, witte vergezichten en schaatsplezier? Of kan jij niet wachten op de lente?

Hoe het weer er ook voor staat, de winter blijft de periode van naar binnen gekeerd zijn. De dagen zijn op hun kortst en de lage temperaturen en donkere dagen drijven ons vaak naar meer binnen, zowel fysiek als mentaal. Een tijd van afronden, een tijd van teren op de energie die opgedaan is in de voorafgaande jaargetijden. Een tijd van voorbereiden op het opladen in de lente. En dan langzaam maar zeker worden de dagen weer wat langer, merk jij het al? Zie, de eerste knoppen verschijnen alweer aan de bomen! En ontwaren we nu daar reeds enkele winterklokjes?

En zo ontstaan met het voorzichtige ontluiken van het nieuwe jaar ook de goede voornemens en de eerste plannenmakerij voor een nieuw jaar. 2020, wat een prachtgetal: dat kan niet anders dan een schitterend jaar worden!

LENTEKRIEBELS
Overduidelijk ons bestverkopende product: als je een grafiek zou maken van de verkoop van alle producten uit onze lijn, dan stijgt de lentekriebels daar met kop en schouders bovenuit. Begrijpen wij wel: lentekriebels is geweldig lekker en helpt tegen hooikoorts-verschijnselen, wat wil je nog meer? Omdat hooikoorts voor een ieder op een ander moment komt (het ligt er maar net aan voor welke bomen en grassen je allergisch bent), hebben we dit jaar de lentekriebels nu alvast in de verkooplijst gezet. Mocht jij dus in het begin van het voorjaar – voor de lancering van onze lente-theekrans – juist het meeste last hebben van hooikoorts, dan kan je nu al jouw voorraad aanvullen. En gun jezelf vooral ook die 100 gram, zodat je die 3 kopjes per dag voor 3 weken kan drinken zonder zuinig te hoeven zijn op een heerlijke theesmaak. Lees hier alles over deze theeparel van de bovenste plank.

GOED VOOR JE LIJF
In die wintermaanden, als de virussen vrij spel lijken te hebben en het ene snotrondje binnen afzienbare tijd wordt afgewisseld met het volgende hardnekkige griepvirus, kan ons lijf wel wat ondersteuning gebruiken. Theekamp schiet te hulp! Al onze theesmaken zijn lekker. Daarvoor steken wij ons hand in het vuur. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren qua smaken en gebruikte kruiden, maar wij zijn echt van mening dat wij met onze unieke theesmaken voor ieder wat wils aan kunnen bieden. Naast die heerlijke smaken hebben meerdere theesmaken van ons ook een specifieke werking (zoals de hierboven beschreven lentekriebels). En dan maken we er ook nog een sport van om een naam te verzinnen die de werking dan zo poëtisch mogelijk kan verwoorden.
Twee goed-voor-je-lijf-theesmaken die we deze winter aanbieden zijn “sniffelthee” en “virusvrij”. Wist je dat virusvrij, die boost voor je hele systeem, ook heel lekker is om koud te drinken? De truc hiervoor is de avond ervoor thee te zetten met koud water, hier dan een deksel op te doen en ‘s nachts te laten trekken. Gegarandeerd genieten de dag erna 😊 Die andere, sniffelthee, raden wij aan juist zo heet mogelijk te drinken om zo snot en sniffels te laten stromen. Vind jij heel hete thee niet fijn om te drinken? Gun jezelf dan een deksel op je theepot en zelfs theekopje. Zo blijven de snotvrijmakende stoffen goed geconcentreerd en kunnen ze hun werk zo optimaal mogelijk doen als jij je kopje sniffelthee nuttigt.

NOG MEER WINTERLEKKERS
Och, de winter is zo’n perfecte tijd voor verwarmende koppen thee en gelukzalige geuren die helpen de mufheid weer wat te verdrijven! Zo maar een greep uit het lekkers dat deze winter bij ons verkrijgbaar is:
– Winterpracht: Een kruidenmix als een sinterwinterkerstpakket; zacht en zoet en spannend en met alle liefde samengesteld. Kalmerend voor de buik, verwarmend van binnenuit en activerend voor de geest met een verrassingseffect in de vorm van de spannende afdronk met peper en cacao!
– Winterzon: Brandnetel en tulsi als basis. Alleen dat al. Alleen die twee samen maken al een geweldig lekker wintertheetje die heerlijk reinigend en activerend werkt en de lente al een beetje in mag luiden. Voeg daar dan als verrassingseffect venkel en cardemon aan toe en bij ons gaat het winterzonnetje een stuk feller en enthousiaster schijnen!
– Hibiska: Theekamp-duo’s: het beste van 2 werelden! Deze duo is een prachtige intens rood kleurende combinatie van hibiscus en kaneel! Het heerlijk friszure van hibiscus smelt geweldig samen met de aardende smaak van kaneel en zo onstaat een duo die sprankelend wegdrinkt en een zoete vertrouwde nasmaak geeft. Hibiska voelt als een opbeurende omhelzing die je van binnenuit weer opwarmt. Verrassend ook heel lekker als koude thee!
– Is de kerstboom het huis alweer uit, maar mis je de geur zo? Gun jezelf de prachtig aardende geur van Zilverspar! In je geurverdamper om zo je hele huis ermee te laten geuren of op het geursteentje naast je bed, als jij eigenlijk de enige in huis bent die de kerst mist.
– Snotterig, dikke keel? Een paar druppels 4dieven op je geursteen naast je bed kan verlichting brengen en dat je de volgende ochtend weer een stuk helderder en frisser wakker mag worden.
– Zin in die klassieke rustgever? Probeer ons lavendel eens, in de bio-variant en zo stiekem nog net iets lekkerder. Zin in die klassieke rustgever met een twist? Lavendel vind je ook in onze Avondgloren (melange en huidolie) en Gemeenzaam (melange)!
– Nog een paar potten te gaan, wees er snel bij: onze smeerwortelzalf met etherische olie koop je in lekker grote potten voor slechts 19,50 en zo kan je weer een tijdje vooruit. Voor al die koude, stijve stramme spieren en gewrichten! En hij ruikt ook nog eens heel fijn 😊

Heerlijkheid te over deze winter! Hieronder vind je de gehele bestellijst. Maak je keuze en mail die door naar theekamp@gmail.com: we zitten klaar voor je!

wintertheetas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s