zomer-theekrans 2020

zomertheekrans2020

Het is zomer! Ow, en wat hebben we al mogen genieten van de zon en de warmte: sterker nog, de eerste hittegolf hebben we alweer achter ons liggen! Hoe is de warmte voor jou? Kan het wat jou betreft niet heet genoeg? Of heb jij toch wel een bepaalde temperatuur waarboven je het minder comfortabel gaat vinden. Zomer, zo midden in het jaar is het die heerlijke tijd van bloei, van prachtige kleuren en eten van het eigen land. De prachtige tijd van uitgebreid lange zomerse zwoele avonden en slapen met alle ramen open. En hoe zit het eigenlijk met die zomerse vrije tijd? Kan jij dit jaar pauze en vakantie nemen tijdens de zomermaanden? Of je nu wel of niet vakantie mag vieren komende maanden, laat ons je helpen en je kast vullen met enkele heerlijk verfrissende Theekamp-producten en goede kandidaten voor een welverdiend momentje-voor-jezelf.

Daarover gesproken, hieronder geven we je graag een kleine greep uit de producten die je deze zomer bij ons kunt bestellen. Heb je vragen over de andere producten die je op de Theekrans terugvindt? Schroom niet ons op te zoeken: wij kletsen maar wat graag over onze producten! En zijn er producten waar jij helemaal fan van bent, maar die je deze zomer niet op de lijst ziet staan? Zoek ons dan ook op, wellicht kunnen we wat voor elkaar betekenen.

ZOMERROOIBOS: Liggen in het hoge gras aan het einde van een zwoele warme zomerdag. Een paar kleine wolkenvegen glijden langs de hemel, terwijl om je heen de krekels ontwaken. Je richt jezelf een beetje op en neemt nog een slokje van deze verblijdende verkoeler: dat is het gevoel waar we naar op zoek waren, toen we deze kruidencombo maakten. De frisse en fruitige smaak die deze mix oplevert is ook een perfecte kandidaat voor een lekker koud glas ijsthee!

AVONDROOD: Sluit je ogen en stel je het volgende voor: het is een schitterend zwoele zomeravond, je bent nog op je blote voeten en je gaat zitten in je favoriete hangstoel van waaruit je perfect uitzicht hebt op een mooie, bloedrode zonsondergang. Met in je handen een welverdiend kopje thee, waarin die bloedrode kleur van die zonsondergang weerspiegeld wordt door de natuurlijke kleur die hibiscus met zich meebrengt. Het uitermate verfrissende citroengras dat in diezelfde theemix is verwerkt, zorgt voor een heerlijke verkoelende golf door je hele systeem en de toegevoegde gember geeft die spannende en zomerse bite aan deze totaalbelevenis. Sluit je ogen en geniet van avondrood!

ZOMERKRACHT: Deze zonovergoten, verzachtende en bloemige kruiden voegden we bij elkaar en zo was daar een heerlijke mix die erg prettig is na een dag buiten in de zon. Ook fijn na nat te zijn geregend in een onverwachte zomerbui of te lang gezellig en zonder jas op de straathoek te hebben gestaan vanwege verzachting in neus, keel en buik. En hoe leuk: de naam is ontstaan in samenspraak met enkele van jullie Theekampers op sociale media, dank voor het meedenken!

LAAT MAAR LOS: doet precies wat je mag verwachten bij een theesmaak met een dergelijke poëtische naam. Proef een heerlijk luchtige theesmaak met een frisse twist. Deze kruiden weten samen het volgende gevoel te creëren: De storm is over, de stress is voorbij.  Alles staat klaar voor de volgende stap. Het is al goed. Heb er het volste vertrouwen in dat het volgende hoofdstuk mag beginnen: laat maar los.

ZOMERBLADEREN: Deze verrassend zachte en heerlijk verkoelende mix is prettig drinkbaar is op zeer warme dagen. Ook is zomerbladeren een zeer geschikte kandidaat om ijsthee mee te maken: zet een sterke pot thee van zomerbladeren, voeg je favoriete zoetmiddel toe en laat afkoelen in de koelkast. Serveer met een paar ijsblokjes en eventueel  een schijfje citroen. Zomerse sferen gegarandeerd!

GROOTMOEDERS SCHOOTTHEE: Voor de mix met werktitel ‘heimweethee’ schreven wij een wedstrijd uit: wie weet de mooiste en meest toepasselijke naam te bedenken voor deze fijn warme, knusse en omarmende mix? Reacties stroomden binnen, en uiteindelijk kozen we ‘grootmoeders schootthee’, met de winnares’ uitleg dat de smaak haar deed denken aan haar oma, die haar als klein kind uitnodigde op schoot om samen een kopje thee te drinken.

BOOMKROON: Met een basis van biologische zonnebloemolie, amandelolie en sesamolie hebben wij een reeks van 100% zuivere en natuurlijke huidoliën ontwikkeld. Elke huidolie kent haar eigen geur, haar eigen specifieke sfeer en haar eigen unieke uitwerking. Heerlijke massageoliën waar je jezelf of een ander een zalige verwenmomentje mee kunt geven. De huidoliën van Theekamp zijn hydraterend en verzorgend voor de huid: smeer zo vaak en zoveel als jij prettig vindt en jouw huid behoefte aan heeft! Boomkroon kent een combinatie van grove den, pepermunt en sinaasappel. Zo ontstaat een luchtige huidolie, voor een openend en ruimtegevend gevoel: laat dat hoofd maar heerlijk doorwaaien!

ZOMERREGEN: kent een combinatie van lemongrass, rozemarijn en zilverspar. Zo ontstaat een verkwikkende huidolie, die je huid blij maakt en nieuwe energie geeft: als een heerlijk verkoelende zomerse regenbui na een zinderende, zwoele, zonovergoten dag! Ook verkrijgbaar als etherische olie-melange, om zo dit heerlijke verfrissende gevoel uit te nodigen in je huis middels je geursteen of olieverdamper.

BEET-ME-NIET: Beestjes. In dit geval de niet populaire variant: Vlooien. Luizen. Teken. Muggen. Spinnen en ander onwelkom gezelschap. Ze hebben ook een plek in de wereld. Toch kan de aanwezigheid en het ongemak van beestjes in je leven voelen als een persoonlijke aanval; ‘volgens mij word ik het meest gebeten van iedereen!’ ‘het lijkt wel of ze me opzoeken!’. En daarom hebben wij de huidolie en ehterische olie-melange ‘beet-me-niet’ ontwikkeld. En je leest in dit blog alles over het ontstaan en gebruik hiervan.

ZOMERPAKKET: Speciaal voor jou en speciaal voor deze zomer, een prachtige zomers theepakket met daarin 4 theesmaken voor een heel vriendelijk prijsje: zomerrooibos, zomerkracht, zomerbladeren en gemkur. Een mooiere combinatie konden we deze zomer niet voor je bij elkander steken 😊

zomerkrans 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s