Theekampbasis: rooibos

Bij Theekamp kan je schitterende theesensaties op basis van de mooiste kruiden verkrijgen. Wij besteden veel tijd en aandacht aan het creëren van passende, spannende, heerlijke, logische en onverwachte kruidencombinaties welke wij vervolgens aan een uitgebreide proefsessie bloot stellen, zodat jij als Theekampers van de fijnste en meest geslaagde kopjes thee kunt genieten. In onze afdeling “proef maar” vind je alle theesmaken die je dit seizoen bij ons kunt verkrijgen.

Naast theemixen waar de ingrediënten in z’n geheel worden gevormd door kruiden, hebben we tevens een Theekamp-twist gegeven aan enkele meer conventionele theeën. Eentje daarvan is rooibos en in deze blogpost kun je lezen over de 4 verschillende seizoensvarianten rooibosthee die je bij ons kunt krijgen.

Rooibos is een geurige, ietwat rood kleurende en zoete theebasis. Deze thee komt uit Zuid-Afrika en bevat geen cafeïne en nauwelijks looizuur. Wij hebben op basis van deze rooibos de volgende variaties gemaakt.

voorkant lenterooibos

Lenterooibos
Velen hebben voor het eerst kennis gemaakt met Theekamp aan de hand van deze all-time klassieker, tijden lang deelden wij samples uit op markten en andere gelegenheden van deze allerblijste lentemix. Een heel verfijnde smaakcombinatie, welke zowel fruitige en zoete als licht nootachtige tonen op de tong achterlaat. Een theemix die heerlijk wegdrinkt en heel fijn je lijf weer startklaar doet voelen van het nieuwe groeiseizoen vol goede voornemens en frisse plannen!

Zomerrooibos
Liggen in het hoge gras aan het einde van een zwoele warme zomerdag. Een paar kleine wolkenvegen glijden langs de hemel, terwijl om je heen de krekels ontwaken. Je richt jezelf een beetje op en neemt nog een klein slokje van deze verblijdende verkoeler: dat is het gevoel waar we naar op zoek waren, toen we rooibos, citroenmelisse en eucalyptus bij elkaar voegden. De frisse en fruitige smaak die deze mix oplevert is trouwens ook een perfecte kandidaat voor een lekker koud glas ijsthee!

Herfstrooibos
1 van de eerste mixen die we ooit maakten en eentje die in al die jaren een echte blijver is gebleken. Herfstrooibos smaakt weldadig warm en rustgevend met haar fijne combinatie van rooibos, guldenroede, berkenblad en hyssop. Denk aan het melancholisch mooie kleurenpallet dat buiten geschilderd wordt in de jaar afsluitende herfstmaanden, waaraan jij – heel behaaglijk in een sfeervol warme kamer en met een dekentje om je heen geslagen – je ogen de kost geeft, terwijl buiten de regen druilerig uit de hemel valt.

Winterrooibos
Een klassieker uit de Theekamp-kast: dit is 1 van de eerste mixen die we hebben samengesteld en waar we nog steeds met veel smaak van genieten. Rooibos aangevuld met gember en kaneel creëert een prettig verwarmend effect op zowel je buik als je gemoed. Laat je niet kisten door die winter-blues en gun jezelf die verwarmende omarming in de vorm van een kopje winterrooibos-thee.

Dit is onze selectie rooibos-smaken 🙂 Rooibosfan? Check dan ieder kwartaal onze bestellijst om te zien of er een van deze 4 te bestellen valt dit seizoen! Je vindt onze bestellijst links op deze website en we sturen hem tevens ieder kwartaal in onze nieuwsbrief. Nog geen abonnee van onze Theekrans? Mail je mailadres naar theekamp@gmail.com en de volgende keer krijg ook jij onze nieuwsbrief met bestellijst in je mailbox!

rooibos2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s