Winterlekkers!

Zoals ieder seizoen hebben wij wederom een selectie gemaakt die we fijn bij de witwinterse sferen vinden passen. Hieronder volgt een kleine greep uit de producten die vanaf vandaag bij ons te bestellen zijn.
– Winter graafmix: de graafmixen kennen een basis van earl grey. Earl Grey is een melange van zogeheten zwarte thee uit India en Ceylon waar bergamotolie aan toegevoegd is. Op zichzelf is earl grey een heerlijke stevige zwarte thee met een krachtige en volle smaak. Voor onze seizoenmixen zijn we op zoek gegaan naar passende smaakcombinaties die de smaak van earl grey bewaren en aanvullen naar de sfeer van het betreffende seizoen. Sluit tijdens het drinken van winter graafmix je ogen en plaats jezelf in gedachten bij de open haard om te genieten van die knisperende warmte. Dwarrelende sneeuwvlokken buiten, terwijl jij lekker wegkruipt onder je knusse dekentje op de bank met je favoriete boek, serie of muziek!
– Gloeithee: gluhwein-thee, dat is eigenlijk de meest passende omschrijving die we kunnen geven aan onze gloeithee. Schitterend mooi donkerrood, lekker friszuur door de aanwezige hibiscus, aangevuld met een bergje bessen en als toefje op de taart die lekker aardende smaak van kruidnagel. Nu nog schaatsen en achteraf met gloeiende oortjes dit bloedrode kopje thee nuttigen. Of gewoon lekker genieten thuis: warm en verwarmend op de bank.
– Winterzon: brandnetel en basilicum als basis. Alleen dat al. Alleen die twee samen maken al een geweldig lekker wintertheetje die heerlijk reinigend werkt en de lente al een beetje in mag luiden. Voeg daar dan als verrassingseffect venkel en cardemon aan toe en bij ons gaat het winterzonnetje een stuk feller en enthousiaster schijnen!
– Theekamp-chai: Chai werkt net even anders dan gewone thee: het idee is dat je deze mix een tijdje laat meekoken in water, melk of notenmelk om zo de smaken helemaal tot hun recht te laten komen. Wat je vervolgens in je kopje krijgt is een pittig en kruidig drankje met een heerlijke “kick”: superverwarmend deluxe! Geniet van onze eerste Chai-mix die we toepasselijk Theekamp-chai hebben gedoopt.
– Hoestmix: heerlijk hoe je soms met een mix-titel direct een duidelijke indicatie kunt geven aan wat je kunt verwachten: deze theesmaak is gemaakt om je te helpen hoesten! Een theemix die we hebben ontwikkeld met het oog op de verkoudheden en griepverschijnselen tijdens de koudere maanden. De combinatie van zoethout, hyssop, tijm en pepermunt zorgen ervoor dat het slijm goed vrijkomt zonder dat dit een pijnlijke of droge keel oplevert. Een erg fijne mix bij vastzittende hoest of een droge keel door het vele hoesten. Voeg een klein beetje honing toe voor een nog verzachtender effect. En zoals altijd geldt: ook deze hoestmix kan je heerlijk drinken zonder dat je verkouden bent of veel aan het hoesten, ook zonder klachten is dit een heerlijke en verzachtende smaaksensatie.
– Winter is wat ons betreft een perfecte maand om de dag af te sluiten met jezelf of iemand die je heel lief vindt te verwennen met één van onze huidoliën. Voorkom die droge huid en geniet van de heerlijke geuren en sferen die je tijdens en na het smeren met onze huidolie overspoelen. Behoefte aan wat zonneschijn tijdens deze donkere dagen? Laat “zomerregen” je opbeuren! Meer zin in een fijn geboren en omarmend gevoel? Smeer dan lekker met “moedernatuur”. Geen behoefte aan smeren, maar wel aan genoemde sferen? Gun dan jezelf de eo-melange met dezelfde naam, welke je kunt verdampen in je olieverdamper of kunt druppelen op je geursteen.
– Pssst…. Waren de wintermaanden een redelijke aanslag op je portemonnee? Wist je dat je deze winter wederom 6 etherische oliën kunt bestellen voor een wel heel voordelig prijsje? En laat dan vooral je ogen rusten op biologische lavendel of kaneel: met een prijs van slechts 6,75 is dat een enthousiast eind onder de normale prijs. Wie maakt ons los?
– Als “special” hebben we dit seizoen onze aller allerlaatste grote potten smeerwortelzalf met etherische olie voor je klaar staan. Bestel snel, want met een prijsje van slechts 19,50 voor maar liefst 120 gram zullen ze snel verdwenen zijn!
Zoals je ziet: winterlekkers te over 🙂 En dit is slechts een kleine selectie uit ons huidige aanbod, want hieronder zie je de gehele lijst waar nog veel meer lekkers op terug te vinden is. Plaats je bestelling vandaag nog en wij gaan snel voor je aan de slag. En mocht je een product tegenkomen waar je interesse in hebt, maar waarvan je niet precies weet wat je mag verwachten, mail ons dan vooral: we geven graag tekst en uitleg bij onze poëtische producten.

winter-theekrans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s