‘Beet-me-niet’; onze nieuwe insectwerende etherische olie melange. Ook tegen teken!

bugs

Beestjes. In dit geval de niet populaire variant: Vlooien. Luizen. Teken. Muggen. Spinnen en ander onwelkom gezelschap. Ze hebben ook een plek in de wereld. Ik probeer dit te onthouden en persoonlijk ben zo iemand die spinnen vangt en buiten zet (en ik woon in Australië, sommigen zijn misselijk makend groot!). Toch kan de aanwezigheid en het ongemak van beestjes in je leven voelen als een persoonlijke aanval; ‘volgens mij word ik het meest gebeten van iedereen!’ ‘het lijkt wel of ze me opzoeken!’.

Samen leven op deze planeet is belangrijk, maar in sommige gevallen wil je je personal space er niet mee delen. Ik word niet blij van deze beesten op mij en in sommige gevallen is het ook gevaarlijk. Muggen en teken kunnen bijvoorbeeld ziektes overdragen. Wat een oplossing zou kunnen zijn, is jouw persoonlijke ruimte insect onvriendelijk te maken; slapen in of bewegen met een wolkje van geuren om je heen waar insecten niet blij van worden.

Een wolkje van insectwerende geuren is makkelijk te creëren. Er zijn veel anti beest middelen te kopen, maar in sommige gevallen is het middel even naar voor insecten als voor jouzelf.  In de fabriek gemaakte chemicaliën kunnen nare reacties geven op je huid. Plus je weet vaak helemaal niet wat hetgene is wat je smeert en wat het lange termijn effect is van wat je gebruikt. Een andere optie is om natuurlijke producten te gebruiken, bijvoorbeeld kruiden. Let wel; natuurlijke middelen zijn niet automatisch veilig omdat ze natuurlijk zijn. Kruiden kunnen ongelooflijk potent zijn en supersterk effect op je lichaam hebben.  Het is belangrijk om bewuste en weloverwogen keuzes te maken in natuurlijke middelen gebruik. Respect voor de natuur ligt aan de basis hiervan.

theekamp-logoDus we zoeken kruiden die afstotend werken voor kriebel beesten maar niet onveilig zijn voor jou. Welke kruiden moet je nou kiezen? En hoe gebruik je dat dan? Gelukkig hebben wij van het Theekamp al onderzoek voor je gedaan (vooral omdat we zulke dingen uitpluizen echt heel leuk vinden) en hebben we op verzoek van onze klanten een volledig natuurlijke anti kriebel beestjes etherische olie melange voor jullie gemaakt: Beet-me-niet!

Hoe werkt de etherische olie melange Beet-me-niet?

TK markt promo fotoos-1-12Ik ben blij dat je dat vraagt :-). Etherische olie is een stof die van nature in planten voorkomt. Deze stof komt vrij bij blootstelling aan de lucht (bijvoorbeeld als je een lavendel plant aanraakt) en nog beter bij warme temperaturen. De etherische olie combinatie van cederhout, tea tree en pepermunt in onze nieuwe beet-me-niet melange is speciaal uitgezocht op dat vlooien, luizen, teken, muggen en spinnen ze naar vinden en erbij weg blijven.  Een paar druppels van deze melange kan je vervolgens in een olieverdamper doen waarin het opgewarmd wordt door een kaarsje en de geur goed vrijkomt. Op deze wijze kan je de lucht in bijvoorbeeld de slaapkamer vullen met een geur die insectwerend werkt, maar wel lekker ruikt voor jezelf en je veilig in kan slapen (wel kaarsen altijd uitblazen als je gaat slapen!).

Je kan er ook een insectwerende barrière mee maken. Voeg een paar druppels aan je schoonmaakmiddel toe of maak zelf een schoonmaakmiddel met water, 10% schoonmaakazijn waar je een paar druppels melange aan toegevoegd hebt. Dit middel kan je rechtstreeks smeren of spuiten op bijvoorbeeld je vensterbanken of je deurposten en lopende kriebelbeesten als spinnen komen er dan niet meer langs.

Je kan onze melange ook op je huid gebruiken maar let op! Nooit rechtstreeks op de huid smeren! Etherische olie is echt heel sterk en als je dat rechtstreeks op je huid smeert, kan je een hele nare reactie krijgen. Via de huid warmt de melange langzaam op en ben je een langere tijd beschermt tegen kriebelbeesten. Hoe je dat veilig kan doen zal ik je uitleggen.

Hoe kan je deze etherische olie op je huid gebruiken?

TK markt promo fotoos-1-2Wij van het Theekamp gaan zo snel mogelijk aan de slag om een beet-me-niet huidolie te maken voor je. Als je geen zin hebt in zelf iets in elkaar te bouwen, klop dan gerust bij ons aan :-).

Als je wel zin hebt in zelf bouwen kan je een draagolie (bijvoorbeeld amandel olie, maar elke olie is prima) die je fijn vindt gebruiken om een huidolie te maken. Daar voeg je dan maximaal 2.5% beet-me-niet melange aan toe. Dit kan je ook doen met bijvoorbeeld je eigen zonnebrandcrème. Dit betekent 2.5 ml beet-me-niet op elke 100 ml draagolie/zonnebrandcrème/ander smeersel wat je fijn vindt. En dan heb je een heerlijk ruikend goedje wat kriebelbeesten juist helemaal niet lekker vinden en ben jij lekker beest vrij! Voeg niet meer dan 2.5% toe. Je mag wel zo vaak smeren als je wilt.

We hebben deze melange speciaal gemaakt met het doel dat ze teken vrij is, omdat daar vraag naar was. Het fijne aan de beet-me-niet melange is dat het beestjes vrij, en schimmel vrij, en bacterie vrij is, EN tegen jeuk helpt! Een wondermiddel!

Onze nieuwe beet-me-niet melange is veilig in gebruik als je onze instructies volgt, maar let wel op de volgende punten: smeer etherische olie nooit in open wonden. Smeer middelen met etherische olie erin niet op de huid van kinderen onder de 2 jaar. Let altijd op bij zwangerschap en zogen; in de meeste gevallen is etherische olie dan te heftig in gebruik.

Ook op huisdieren? En tips.

Ik kan me voorstellen dat je misschien denkt: wie weet werkt dit ook wel op mijn hond! Of paard of kip of goudvis! Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar geen ervaring mee heb. Ik kan me voorstellen dat de verhouding die we gebruiken voor mensen sowieso te sterk is. Ik weet wel zeker dat je het niet moet gebruiken op of in de buurt van katten. Katten kunnen etherische olie niet verwerken zoals een mens dat kan en daarom is etherische olie gebruiken in de buurt van of op katten altijd schadelijk voor hen.

Wij van het Theekamp  vertellen je wat je kan doen en wat de risico’s zijn. We geloven in het delen van kennis en streven ernaar mensen met meer zelfverzekerdheid en zelfstandig te laten handelen. Dat betekent echter ook dat alles wat we vertellen tips zijn voor gebruik. Wat je ermee doet is je eigen verantwoordelijkheid. Dat gezegd hebbende; deel je vooral ervaring met ons! Laat ons en andere lezers van dit blog samen leren en experimenteren. Schrijf je bevindselen en je beest vrije avonturen die je hebt beleefd aan de hand van beet-me-niet hieronder in de comments.

11 Reacties op “‘Beet-me-niet’; onze nieuwe insectwerende etherische olie melange. Ook tegen teken!

  1. Pingback: Zomer-theekrans 2017 | theekamp·

  2. Pingback: Zomer-nieuwsflits | theekamp·

  3. Pingback: Herfst-theekrans 2017 | theekamp·

  4. Pingback: 3 herfst-toppers | theekamp·

  5. Pingback: Zomerspecials! | theekamp·

  6. Pingback: Lente-theekrans 2019 | theekamp·

  7. Pingback: zomer-nieuwsflits | theekamp·

  8. Pingback: eo-melanges – beet-me-niet | theekamp·

  9. Pingback: zomer-theekrans 2020 | theekamp·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s